Sportiva a vorbit despre relația cu psihologul sportiv Alexis Castori și a explicat că și-a schimbat complet modul de a vedea lucrurile după ședintele de terapie.
”Este grozav să ai pe cineva cu care să vorbești, care să-ți dea idei despre cum să rezolvi anumite probleme și să te accepți asa cum ești când ratezi. Mă bucur mult mai mult de ceea ce fac acum. Văd totul altfel acum. Sunt mai fericită, zâmbesc mai mult, așa că viața e frumoasă!”, a spus Simona la Tennis Channel citată de ziare.com
Simona a mai afirmat că este ajutată și de educația primită din partea părinților săi, de la care a moștenit spiritul combativ și bunul simț.
”Cred că am luat educația de acasă. Am niște părinți grozavi, care m-au educat foarte bine pentru a fi o persoană bună și pentru a lupta pentru șansele mele. M-au făcut să cred ca sunt capabilă să realizez lucruri mărețe”, a adăugat Simona.
Alexis Castorri, psihologul Simonei Halep, este o americancă de 65 de ani care a lucrat cu mai mulți tenismeni în ultimii ani: Ivan Lendl, Andy Murray ți Kevin Anderson. Castorri are metode neconvențâionale și le recomandă sportivilor să apeleze la yoga și la aerobic.
Castorri – care lucrează cu unii dintre cei mai importanti oameni ai lumii (de la lideri politici pâna la mari sportivi sau mari oameni de afaceri) – locuiește în Florida, scrie bazavan.ro.
”In prefața cărții pe care o dețin (o apariție editorială din 1998, ediția revizuită a primei apariții din 1992), fostul mare campion Ivan Lendl povestește impactul pe care munca doamnei Castorri a avut-o asupra sa. Lendl spune că avea 24 de ani când a inceput să lucreze cu Alexis pe care a întâlnit-o prima dată în 1984. Era număr 3 în clasamentul ATP, dar voia să fie numarul 1, așa că începuse să facă mai multe ajustări în pregătirea sa – de la alimentație până la pregătirea fizică.
”Dupa 7 luni de discuții, Alexis a creat pentru mine o serie de exerciții mentale, toate extrem de eficiente, care puteau fi executate în 15-20 de minute. Trebuia să le fac de câteva ori pe zi, ca un antrenament al mușchilor minții”, povestește Lendl. A rugat-o pe Alexis Castorri să-l ajute să se concentreze mai bine asupra mingii, să poată facă față distragerii atenției de pe teren, când în timpul unui meci se întâmplă o mulțime de lucruri în jurul unui jucăor. Castorri i-a creat un exercițiu prin care își antrena atenția în micile detalii.
Castorri povestește primele întâlniri și colaborări cu Ivan Lendl. A sunat-o înaintea unui meci cu Stephan Edberg: ”Există vreun exercițiu pe care l-aș putea face ca să vizualizez serviciul lui Edberg ca să nu-mi mai fie frică de el?” a intrebat-o Lendl, iar terapeuta a creat un exercițiu pentru el, avertizându-l, însă, că s-ar putea să nu fie eficient după doar câteva repetări via telefon. Lendl a pierdut meciul cu Edberg, dar s-a reîntors la Castorri și, după lungi conversatii telefonice, a avut un program de exercitii doar pentru el.
În 1992. când a publicat prima dată această carte cu exerciții pentru problemele de zi cu zi ale unui om obișnuit, lumea a privit-o pe Alexis Castorri ca pe o ciudățenie. Vorbește de psihologie, de vise, simboluri, calugări tibetani și dă soluții practice, sub forma unor exerciții aparent banale. Lumea lui Castorri e una a discreției și e cumva surprinzator că antrenorul Simonei Halep a vrut sa-i dea credit public pentru munca pe care o face cu Simona. Castorri îmbină terapia inspirată din teoriile lui Carl Roger cu exercițiile mentale și tehnicile de respirație din yoga.