Candidatura orașului Los Angeles pentru anul 2028 deschide calea pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2024 la Paris.

„CIO este mulțumit să publice contractul orașului gazdă din 2028 ca urmare a declarației de candidatură a Los Angeles-ului pentru Jocurile Olimpice și paralimpice din 2028”, a anunțat CIO într-un comunicat.

Acest contract prevede că CIO „va aduce o contribuție Comitetului de organizare în valoare totală evaluată la 1,8 miliarde dolari”, a adăugat CIO, conform Agerpres.

În comparație cu JO din 2024, pentru care contribuția CIO va ajunge la 1,5 miliarde dolari, CIO își va aduce contribuția la Los Angeles pe o perioadă mult mai lungă și va permite susținerea unui program de sport pentru tineret, a adăugat CIO.

„Los Angeles a prezentat o excelentă candidatură care răspunde priorităților din Agenda-2020, care reprezintă moștenirea sa privind instalațiile existente”, a afirmat președintele CIO, germanul Thomas Bach.

CIO, Los Angeles și Paris trebuie să semneze, formal, un acord tripartit înaintea validării dublei atribuiri pe 13 septembrie, cu ocazia celei de-a 131-a sesiuni a CIO de la Lima.

Nadia Comăneci susține candidatura Los Angeles, oraș care a mai organizat Jocurile Olimpice din 1932 și 1984. 

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV/ Claudiu Pițigoi a venit la priveghi, încă de la primele ore ale dimineții. Fostul voleibalist a fost în trecut operat pe cord și la coloană. Apropiații se tem și pentru soțul Marinei Scupra!

Urmărește-ne pe Google News