- A opta ediție a triatlonului Fără Asfalt la mare a avut loc pe 3 iunie, în rezervațiile naturale 2 Mai – Vama Veche și Hagieni – Albești
- Peste 700 de participanți au luat startul în competiție, 170 fiind la primul triatlon
- Aquatlonul pentru copii s-a desfășurat a doua zi, pe 4 iunie, și a avut 220 de concurenți cu vârste între 7 și 14 ani
Primul triatlon off-road al sezonului competițional din acest an, Fără Asfalt la mare, a avut loc pe 3 iunie, în rezervațiile naturale 2 Mai – Vama Veche și Hagieni – Albești. La competiție au luat startul peste 700 de concurenți, amatori și profesioniști, pasionați de ture de înot, bicicletă și alergare în natură.
Câștigătorul ediției, Ciprian Bălănescu a trecut linia de start într-o oră și 52 de minute. Ciprian este multiplu camion național la triatlon și duatlon și se află la al șaselea podium la triatlonul Fără Asfalt la mare. Pe locurile al doilea și al treilea s-au situat Daniel Attila, care a terminat competiția în 1 oră și 54 de minute, respectiv Alex Ciocan, care a ajuns la linia de finish în 1 oră și 55 de minute.
„Am oganizat a opta ediție a triatlonului Fără Asfalt la mare sub același concept care a și consacrat competiția, invitând-ne participanții să petreacă un weekend în natură, cu înot, bicicletă și alergare prin locuri cu peisaje deosebite și cu petrecere pe plajă.
Concurenții au avut de parcurs trei probe, 1 km de înot în mare, pornind de la Micul Golf, 32 km de pedalat în proba de ciclism, în zona Hagieni – Albești, și 6 km de alergare pe plajă și faleză, între 2 Mai și Vama Veche. S-au adunat la start sportivi de performanță și amatori care, dincolo de traseul pe care l-au parcurs împreună, împărtășesc aceleași pasiuni și înțeleg că mișcarea practicată astfel este rețeta de succes pentru o dezvoltare personală și profesională durabilă și bine calibrată”, spune Tudor Vlad, inițiatorul proiectului Fără Asfalt.
În cadrul evenimentului au participat inclusiv cei care practică doar una dintre probele triatlonului, la secțiunea de ștafetă a concursului. Traseul nu a avut dificultăţi tehnice, iar dintre cei peste 700 de participanți, peste 170 s-au aflat la primul triatlon. Evenimentul s-a încheiat la Micul Golf, cu Pasta Party și premierea câștigătorilor.
Câștigătorii competiției Fără Asfalt la mare 2017
Top 5 masculin:
- Ciprian Bălănescu – 1:51:10
- Daniel Attila – 01:54:25
- Alex Ciocan – 01:55:16
- Alexandru Ghica – 01:55:53
- Sorin Boriceanu – 01:58:08
Top 5 feminin:
- Maria Szakacs – 02:18:31
- Andreea Diana Iordache – 02:20:30
- Neaga Adriana – 02:27:16
- Kinga Karacsony – 02:31:08
- Monica Mânicuță – 02:34:15
Aquathlon pentru copii
Pe 4 iunie, pe plaja mare din 2 Mai, a avut loc și a treia ediție a Aquathlonului Fără Asfalt, competiție de înot și alergare pentru copii. La cursă au participat 220 de copii, având două variante de distanțe: 50 m înot și 400 m alergare pentru copiii între 7 – 9 ani și 150 m înot și 800 m alergare pentru copiii între 10 – 14 ani. Concursul a avut loc cu sprijinul „School Friendly” şi face parte din programul 140 de bătăi pe minut al Fundaţiei eMAG şi suţinut de Tinmar.
„Deprinderea de a face mișcare în mod organizat și susținut trebuie să fie o componentă importantă în procesul de formare a copiilor și ne dorim să-i aducem mai aproape de sport, prin intermediul competițiilor pe care le organizăm, precum Aquathlonul, sau a celor pe care le susținem.
Participând la activități sportive, copiii învăță să-și canalizeze corect energia debordantă și vor reuși mai ușor să se autodepășească, să fie mai sociabili și dornici să-și facă prieteni care împărtășesc aceleași pasiuni”, spune Tudor Vlad.
Despre Fără Asfalt
Fără Asfalt a fost în 2010 primul triatlon off-road din România, iar până în prezent a rămas concursul de gen cu cel mai mare număr de participanți. Din lista celor înscriși la proba de triatlon în fiecare an, până la 30% se află la prima participare la acest gen de concurs.
Fără Asfalt este o asociație club sportiv care urmărește popularizarea triatlonului în România și promovarea unui stil de viață activ și responsabil. Evenimentele „Fără Asfalt” au la bază un concept ecologic, de întâlnire cu natura fără impact negativ și de depășire a limitelor personale într-o variantă echilibrată.