Articolul 60 bis se referă la integritatea meciurilor, iar articolul 20.6 face referire la penalitatea sportivă. ”Penalitatea sportivă se aplică în cazul sancţionării oricărei abateri prevăzută de prezentul
regulament şi nu poate fi mai mică de 15 lei şi nici mai mare de 1.000.000 de lei”.
ARTICOLUL 60 bis
1. Persoanele, care se află sub incidența reglementărilor FRF, trebuie să se abțină de la orice tip de comportament care atentează sau este susceptibil să atenteze la integritatea meciurilor și a competițiilor organizate de FRF, precum și să colaboreze în totalitate și în permanență cu FRF, ca parte integrantă a luptei sale împotriva acestui tip de acţiuni.
2. Reprezintă încălcări ale acestei reguli, în mod special:
a) a acționa de o manieră menită a influența derularea și/sau a rezultatului unui meci sau a unei competiții, printr-un comportament contrar stipulațiilor statutare ale FRF, în vederea obținerii unui avantaj pentru sine însuși sau pentru un terț.
b) participarea directă sau indirectă la pariuri sau la activități similare în legătură cu meciurile de fotbal organizate de FRF/LPF/AJF, respectiv deținerea de interese financiare directe sau indirecte în cadrul activităților menționate.
c) utilizarea sau furnizarea de informații necunoscute publicului, intrate în posesia persoanei respective grație funcției deținute în fotbal, care atentează sau sunt susceptibile să atenteze la integritatea unui meci sau a unei competiții organizate de FRF/LPF/AJF.
d) a nu informa imediat FRF/LPF/AJF dacă a fost contactat în vederea participării la acte ce vizează influențarea derulării și/sau a rezultatului unui meci sau ale unei competiții.
e) a nu denunța imediat FRF comportamentele ce intră sub incidența dispozițiilor prezentului articol, dacă are cunoștiință despre acestea.
3. Nicio reclamație cu privire la trucarea unui meci nu poate avea incidență asupra rezultatului sportiv al unei competiții sau al meciului în chestiune, dacă ea a fost depusă după disputarea fazei respective a competiției. Pe cale de consecință, meciul respectiv nu poate fi rejucat.
4. Abaterile prevăzute în prezentul articol se sancționează cu măsura suspendării de la o lună la 12 luni și penalitate sportivă de la 10.000 lei la 150.000 de lei.
//////////////////////////////////////
Vânătoarea oamenilor care ies din rând la Federația Română de Fotbal și care, pe deasupra, sunt idendificați ca fiind fideli fostului regim, continuă în ritm susținut și se face cu metode diabolice, probate în laboratoarele fostei Securități. Cazul Alexa Krenek, membru în Comitetul Executiv din partea Ligii a III-a, este unul emblematic. Orădeanul a fost sancţionat, ieri, cu amendă de 5.000 de lei, pentru un presupus trafic de influenţă. Iar probă a fost o hârtie depusă de un arbitru! Lui Krenek nu i-a fost acceptată cererea de amânare a judecății, pentru a putea fi prezent la ședință și pentru a da explicații în fața membrilor comisiei! Așa că și-a făcut apărarea pe e-mail!
Krenek a fost denunţat de către arbitrul arădean Ovidiu Haţegan. Purtătorul ecusonului FIFA ar fi informat conducerea CCA că federalul Alexa Krenek i-ar fi cerut să ajute CSU Craiova în meciul cu ASA Târgu Mureş, din play-off-ul sezonului trecut al Ligii a II-a.
De profesie preot ortodox, Alexa Krenek este reprezentantul Ligii a III-a în Comitetul Executiv al FRF. El deţine funcţia de preşedinte la CS Oşorhei şi este considerat un apropiat al fostului secretar general al FRF, Adalbert Kassai – cel care a fost mâna dreaptă pe timpul lui Mircea Sandu.
Hârtia este ”la sertat” de două luni!
Personaj influent în forul federal, organism care cuprinde acum 15 persoane (erau 14, dar a fost adăugat, ”peste rând”, ”trădătorul” Anghel Iordănescu – cel care a fost în tabăra lui Gică Popescu, iar acum ”a întors armele”), Krenek n-a susținut în Comitetul Executiv ”proiectele” șefului nevalidat al FRF. Drept urmare, acum două luni, a ajuns la FRF (CCA aparține de federație) o plângere a arbitrului Ovidiu Hațegan. Acesta a trimis o hârtie la CCA în care spune că s-a întâlnit cu Krenek (cei doi se cunosc de 10 ani și se văd des la Timișoara, de unde iau avionul spre București), iar acesta din urmă i-ar fi propus lucruri necurate. Curios, ”proba” a fost arătată abia acum, după ce Krenek a demonstrat că nu execută cum trebuie ordinele noilro șefi și are păreri în ședințele Comitetului Executiv!
În respectiva hârtie, care urmează să fie făcută publică după motivarea sancțiunii, nu ar scrie nicăieri, explicit, că preotul i-ar fi cerut ”centralului” să facă lucruri murdare. Dar Comisia de Disciplină a interpretat altfel și l-a amendat pe Krenek cu 5.000 de lei pentru trafic de influență! Incredibil: Krenek a fost amendat pe baza unei plângeri! Nu există vreo înregistrare care să probeze invocata vinovăție! Asta în condițiile în care fostul șef al blaturilor, Gheorghe Chivorchian, este secretar general la federație!!!
Atunci de ce a făcut Hațegan acest pas (acela de a trimite la CCA o scrisoare, care i-a fost arătată și lui Krenek, în care ”centralul” nu spune, de fapt, nimic compromițător)? Cine l-a împins să intre în acest joc, în condițiile în care ani la rând, ”fluierașii” au tăcut în păpușoi, atunci când președinții făceau presiuni? Să se fi trezit, brusc, să sprijine calea Justiției fotbalistice? Toate informațiile duc către Ionuț Lupescu. Detașat la UEFA, Ionut Lupescu a rămas implicat în lupta de la FRF. Dușman declarat al lui Mircea Sandu, trage sforile și sprijină puternic actuala conducere federală, în frunte cu nevalidatul Răzvan Burleanu. AICI motivele urii LUPESCU-SANDU.
Două variante: renunță sau ”servește cauza”
La urechile lui Krenek, dar nu numai ale lui, au ajuns zvonuri conform cărora Lupescu i-ar fi promis lui arădeanului Hategan că va fi susținut în continuare la UEFA, unde oricum este bine văzut, dacă sprijină ”cauza” FRF. Iar Krenek și alții ca el trebuie eliminați, pentru a aduce în locul lor personaje controlabile. Ținta este un Comitet Executiv fără opoziție.
Se doreste astfel eliminarea unui om care i-ar putea fi adversar lui Răzvan Burleanu. Șeful nevalidat al FRF are nevoie sa treacă fără emoții, prin vot, tot ceea ce are de trecut prin Comitetul Executiv. La fel era și pe vremea lui Mircea Sandu, se vota ca la partid, doar că acum, oamenii sunt alungați după metode scandaloase, în care nici măcar n-au ocazia să se apere decent!!!
Krenek, originar din Oradea, a cerut să fie amânat cazul, pentru a avea timp să ajungă la FRF și a se putea apăra corespunzător. Se afla la Viena, unde are familia. ”M-au chemat de pe o zi pe alta! Sunt dispus să jur pe Biblie că nu i-am cerut nimic lui Hațegan”, li s-a confensat Krenek prietenilor.
Mai grav este că oficialul de la CS Oșorhei a fost executat pe loc și i se pregătește un scenariu cunoscut. După amenda de 5.000 de lei va urma, probabil, excluderea, dacă preotul nu se „cumintește”. Krenek este la răscruce de drumuri. Ori face compromisuri și rămâne la FRF, așa cum procedează Iordănescu, Vlădoiu și Belodedici, fie pleacă. Acum doar i-a fost arătată pisica! Așa funcționează lumea lui Burleanu!
Componența Comitetului Executiv al FRF
Răzvan Burleanu – președinte FRF
Gino Iorgulescu – vicepreședinte FRF
Anghel Iordănescu – director tehnic al FRF
Octavian Goga – vicepreședinte FRF
Ioan Horoba – reprezentant Liga I
Valeriu Argăseală – reprezentant Liga I
Aurel Brașoveanu – reprezentant Liga a II-a
Ștefan Stana – reprezentant Liga a II-a
Alexa Krenek – reprezentant Liga a III-a
Marius Burcă – reprezentant Liga a III-a
Alin Ciobanu – reprezentant Fotbal feminin
Cristi Vornicu – reprezentant Futsal
Cătălin Cighir – reprezentant LPS
Alexandru Deaconu – reprezentant Arbitri
Emilian Hulubei – reprezentant AFAN
Hulubei a sesizat deja FIFA
Răzvan Burleanu și ai lui au mai luat o decizie halucinantă, la ultima ședință, caz reclamat astăzi de Cătălin Tolontan, conducătorul publicației ”Gazeta Sporturilor”, organism media de la care a plecat la FRF un întreg detașament de oameni. Este o hotărâte care le este convenabila doar cluburilor și care a fost trecută la „și altele”, pentru a nu fi observată. Astfel, conform noilor prevederi, care contravin flagrant normelor FIFA, un club poate renunta în orice moment, în timpul sezonului, la serviciile unui fotbalist. Emilian Hulubei, șeful sindicatului fotbaliștilor (AFAN), a făcut deja plângere la FIFA, reclamând abuzul, iar dacă va primi un răspuns pozitiv, este decis să ceară demisia conducerii FRF. Asta dacă nu cumva, între timp, va fi și el „îndoit” de dubioșii care au ajuns să facă legile la FRF.
Burleanu află dacă este sau nu președinte
Judecătoria Sectorului 2 urmează să se pronunțe, mâine, în privința contestațiilor depuse de către grupările AJF Giurgiu, Corvinul Hunedoara și Poli Timisoara. Cu precădere, cei de la AJF Giurgiu susțin că alegerile au fost nestatutare și cer ca Răzvan Burleanu, instalat în funcție pe 5 martie, să nu fie validat. Sentința a rămas în pronunțare, de la termenul de pe 15 iulie. Chiar dacă Burleanu va fi validat mâine, procesul merge mai departe și poate dura până la un an, un an și jumătate. Cei de la FRF se apără spunând că nu este de competența Judecătoriei Sectorului 2 luarea în discuție a acestui caz, ci a unei alte instanțe. Nimic pe fond, unde pare evident că dreptatea nu le aparține.