Claudiu Răducanu nu este însă singurul sportiv român care are probleme cu autorităţile. O situaţie asemănătoare cu a sa s-a petrecut în 2004, când Aurelian Zlati, fost fotbalist la FCM Bacău şi fost internaţional de juniori, a fost arestat în Anglia, sub acuzaţia că ar fi încercat să scoată bani de la un bancomat cu un card fals. Zlati a fost ulterior condamnat la 21 de luni de închisoare.
De asemenea, în 2006, Emanuel Moldoveanu (fost fotbalist în eşaloanele înferioare, dar care a făcut parte pentru o scurtă perioadă şi din lotul echipei Dinamo), a fost reţinut în SUA pentru fraudă şi posesie de carduri false.
Un caz celebru este cel al fostului fotbalist Dănuţ Lupu, care, în 1990, pe când juca la Panathinaikos Atena, a fost arestat în Grecia sub acuzaţia că este complicele unor hoţi români. În locuinţa lui Lupu au fost găsite atunci mai multe bunuri sustrase de respectivii hoţi. Cu doi ani înainte, înaintea unui meci pe care Dinamo urma să-l dispute în Scoţia cu Dundee United, în Cupa Cupelor, Dănuţ Lupu a petrecut o noapte la poliţie, fiind acuzat că a furat o ciocolată, iar în 2005, fostul internaţional a fost prins pe Aeroportul Henri Coandă în timp ce încerca să treacă de controlul vamal cu 80.000 de euro ascunşi în cutii de pantofi.
În 2007, pugilistul Bogdan Dinu a fost acuzat că, împreună cu doi colegi (Ronald Gavril şi Iulian Stan), a furat mai multe articole dintr-un magazin din SUA, unde se afla cu lotul naţional de box al României în vederea Campionatului Mondial. Deşi a susţinut că a fost vorba despre o neînţelegere, Dinu a fost suspendat un an din activitate de Federaţia Internaţională de Box Amator, iar ulterior a decis să treacă la profesionişti.
În 2000, Mircea Ciorea, fotbalist care evolua atunci la Astra, a fost prins furând parfumuri într-un magazin din oraşul italian Peruggia. Cu toate că, până la venirea reprezentanţilor legii, a scăpat de parfumurile sustrase, a fost reţinut de carabinieri şi eliberat ulterior. Despre Ciorea a mai apărut zvonul că, în urmă cu câţiva ani, ar fi fost închis în străinătate. Sunt mai multe variante de acuzaţii, dar cea mai vehiculată este cea de proxenetism.
Un alt fotbalist care a avut probleme cu autorităţile a fost Lucian Bădăluţă. În 2004, în Italia (unde se afla în cantonament cu echipa la care era legitimat atunci, Universitatea Craiova), Bădăluţă a rupt elementul de identificare de la o geacă de piele în valoare de 900 de euro şi l-a băgat în buzunar, declanşând alarma la ieşirea din magazin.
În fine, la Supercupa Europei din 2000, trei atlete românce, Ana-Maria Barbu, Monica Bumbescu şi Adelina Gravrilă, au fost prinse de forţele de ordine ale unui magazin din Gateshead cu produse cosmetice ascunde în haine. Cele trei sportive au fost duse la sediul poliţiei, dar au scăpat în urma intervenţiei şefului delegaţiei României. Totuşi, atletele au fost suspendate un an de la toate competiţiile internaţionale.