Aniversarea a ajuns un nou prilej de scandal între taberele create după 2014 încoace, anul când a început seria de procese dintre clubul de fotbal patronat de Becali și Armată.
Clubul Steaua a împlinit azi 71 de ani de existență. Războiul fratricid a divizat steliștii. În Ghencea e „ziua porților deschise”
După ce Becali a pierdut în instanță marca și numele, fanii s-au împărțit în tabere. Unii sunt alături de CSA Steaua (Peluza Sud), alții susțin că „FCSB e Steaua”.
În joc, adică în instanță, mai sunt două aspecte. Există un dosar în privința palmaresului, dar și un altul în care CSA Steaua cere despăgubiri de 37 de milioane de euro pentru folosirea abuzivă a numelui. Cei de la CSA Steaua vor „radierea” celor de la FCSB.
Clubul Sportiv al Armatei Steaua a anunțat, pe site-ul oficial, că azi e „ziua porților deschise în Ghencea”.
Iată comunicatul celor de la CSA Steaua:
Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua” București împlinește, în data de 07 iunie, 71 de ani de la înființare. Sute de campioni olimpici, mondiali și europeni, mii de medaliați la cele mai importante competiții internaționale, au scris cu litere de aur istoria celui mai iubit club din România.
Dacă în urmă cu 71 de ani, obiectivul era promovarea educației fizice și sportului în armată, cu accent pe sporturile individuale, astăzi, clubul are 36 de secții sportive, acoperind majoritatea ramurilor și disciplinelor sportive, olimpice și neolimpice, jocuri sportive sau sporturi individuale, dar și pentru persoane cu dizabilități.
Datorită miilor de sportivi militari care au luptat sub culorile roș-albastre de-a lungul timpului, Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua București” are cel mai important palmares, deținând 100 de medalii olimpice, aproximativ 12.000 de titluri de campioni ai României și peste 1000 de Cupe ale României.
În plus, Clubul de lângă inimă a dat României primul campion olimpic – trăgătorul Iosif SÂRBU, care a cucerit medalia de aur la tir (pușcă) la Jocurile Olimpice de la Helsinki, 1952. De asemenea, și prima dublă campioană olimpică a fost tot o stelistă: atleta Iolanda BALAȘ-SOTER. Doamna atletismului românesc a cucerit cele două titluri la săritura în înălțime la Jocurile Olimpice de la Roma, 1960 și Tokyo, 1964 și încă figurează în Cartea Recordurilor cu o performanță imposibil de egalat: 150 de concursuri consecutive câștigate în perioada 1957-1966, fiind totodată și autoarea a 14 Recorduri Mondiale.
C.S.A. ”Steaua București” a fost locul unde s-a format, s-a dezvoltat și a atins gloria singurul tenismen din istorie care a devenit Numărul 1 mondial. Este vorba de celebrul Ilie NĂSTASE, care a ocupat această poziție între 23 august 1973 și 2 iunie 1974.
Și la sporturile de echipă, jucătorii roș-albaștri au obținut rezultate excepționale. Echipa de fotbal ”Steaua București” a câștigat, la 7 mai 1986, Cupa Campionilor Europeni, fiind prima echipă din estul Europei care a realizat această performanță și singura din istoria fotbalului românesc.
Helmuth Duckadam, supranumit „Eroul de la Sevilla” a avut o contribuție enormă la câștigarea trofeului de către Steaua București în fața echipei FC Barcelona, la loviturile de departajare. Performanța reușită de Helmuth Duckadam pe stadionul “Sanchez Pizjuan” din Sevilla este înscrisă în Cartea Recordurilor.
Cea mai titrată echipă a clubului este însă cea de handbal – de două ori câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni (1968 și 1977).
Alături de secțiile tradiționale care funcționează în cadrul clubului începând cu anul 1947, în certificatul de identitate sportivă este înregistrată din anul 2014 și secția destinată sporturilor paralimpice. Prin acest demers, Clubul Sportiv al Armatei „Steaua București” se aliniază cu marile cluburi de pe plan european și mondial, care includ sporturile paralimpice în activitatea lor, asigurând condițiile necesare antrenării veteranilor răniți în teatrele de operații, ce urmează să participe la jocurile paralimpice „Invictus”.
„Invictus Games” este o competițieinternațională, patronată de Fundația Regală a ducelui și ducesei de Cambridge, a prințului Harry și a Ministerului Apărării din Marea Britanie, la care participă militari răniți în teatrele de operații.
Toate acestea sunt doar câteva dintre capitolele de glorie sportivă scrise în cele peste șapte decenii. Luptători pe alte ”fronturi” – arene sportive, săli, stadioane, patinoare, bazine – pentru care cea mai mare bucurie a fost să audă Imnul României și să vadă Drapelul ridicat pe cel mai înalt catarg.
La ceas aniversar, Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua București” mulțumește tuturor performerilor pentru realizările excepționale și suporterilor pentru dragostea nemărginită și susținerea necondiționată pentru culorile roș-albastre.
Cu această ocazie, Joi, 07 iunie ac., CSA STEAUA BUCUREȘTI organizează Ziua Porților Deschise, în cadrul Complexului Sportiv „STEAUA” din bd. Ghencea nr. 45, sector 6. Între orele 10.00 – 13.00, publicul de toate vârstele poate asista la jocuri interactive, organizate în cadrul complexului sportiv, având posibilitatea să interacționeze cu sportivi și antrenori de polo pe apă, rugby, scrimă, fotbal.
CITEȘTE ȘI:
VIDEO EXCLUSIV/Irina Rimes a citit toate comentariile care contestă alegerea ei ca antrenor la Vocea României, dar nu s-a descurajat. ”Simt că trebuie să fac lucrul ăsta”