Adrian Mutu a primit sprijinul celor două sindicate ale jucătorilor de fotbal, autohton şi internaţional, în lupta pe care o poartă cu englezii de la Chelsea. El va contesta în instanţă hotărârea Camerei de Rezolvare a Disputelor din cadrul FIFA, în urma căreia trebuie să plătească despăgubiri în valoare de 17 milioane de euro, după ce a fost depistat pozitiv cu cocaină şi concediat în 2004.
În cadrul unei conferinţe de presă, organizată ieri dimineaţă, la Constanţa, atacantul naţionalei a ţinut să mulţumească celor două organizaţii specializate în apărarea drepturilor fotbaliştilor şi speră să i se acorde câştig de cauză în procesul pe care l-a intentat londonezilor. „Mă bucur de sprijinul acordat de AFAN (n.r. – Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori), şi mai ales de cel al FIFPro (n.r. – Federaţia Internaţională a Fotbaliştilor Profesionişti). Nu mi se pare corect ce mi se întâmplă. E bine să am alături aceste sindicate. Sper să facem o treabă bună. Decizia de a plăti 17 milioane de euro către Chelsea e injustă şi vreau ca împreună să luptăm pentru dreptate”, a afirmat Mutu.
„Nu am ajuns la sclavagism”
El a fost completat de coechipierul său Cristi Chivu, preşedintele de onoare al AFAN. „E cea mai importantă mişcare pe care o susţine sindicatul nostru. Ne pare rău că e implicat Adi Mutu. Sindicatele de fotbal susţin în totalitate jucătorii, pentru că au aceleaşi drepturi ca şi un om de rând. Ne bucurăm că putem demonstra că sindicatul susţine jucătorii, că nu am ajuns la sclavagism şi nici nu vom ajunge vreodată. Nu suntem de luat în derâdere. Îl vom susţine pe Adi”, a menţionat căpitanul naţionalei.
La conferinţa de presă organizată la Constanţa au participat reprezentanţii FIFPro – Wil van Megen, Tony Higgins şi Albert Mantingh, dar şi al AFAN – Dumitru Costin, care îl sprijină pe „Briliant”, considerând că Mutu e o victimă a abuzului de putere al lui Chelsea. „Îl sprijinim pe jucător. Mutu a fost concediat de Chelsea după ce au fost efectuate probe ilegale de dopaj, ocazie cu care a fost şi amendată pentru asta. Anglia are tradiţie îndelungată în privinţa jucătorilor dopaţi, pe care îi includ în programe de reabilitare, nu îi concediază. Cu Mutu nu au procedat astfel. Dacă Adi ar fi fost britanic, cazul nu ar fi ajuns la FIFA. Surprinzător în acest caz e că noul său club (n.r. – Juventus) nu s-a implicat, deşi regulamentul îi cere”, a precizat van Megen, avocatul lui Mutu din partea FIFPro.
Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!