Adrian Mutu a primit sprijinul celor două sindicate ale jucătorilor de fotbal, autohton şi internaţional, în lupta pe care o poartă cu englezii de la Chelsea. El va contesta în instanţă hotărârea Camerei de Rezolvare a Disputelor din cadrul FIFA, în urma căreia trebuie să plătească despăgubiri în valoare de 17 milioane de euro, după ce a fost depistat po­zitiv cu cocaină şi concediat în 2004.

În cadrul unei conferinţe de presă, organizată ieri dimineaţă, la Constanţa, atacantul naţionalei a ţinut să mulţumească celor două organizaţii spe­­­­­­­c­­ializate în a­­­­­părarea drepturilor fot­­­­­baliş­­­­ti­­lor şi speră să i se a­­­corde câş­­­tig de cauză în procesul pe care l-a in­­­­­tentat londo­­­­ne­­zi­lor. „Mă bucur de sprijinul acordat de AFAN (n.r. – Asociaţia Fotba­­­­liş­tilor Amatori şi No­­­­na­­­matori), şi mai ales de cel al FIFPro (n.r. – Fe­­de­­­ra­ţia Inter­­­naţională a Fot­­­­­­­ba­­­­liş­­­­­tilor Pro­­fe­­­­­sio­­­­nişti). Nu mi se pare corect ce mi se întâmplă. E bine să am alături aceste sindicate. Sper să fa­­­cem o treabă bună. Decizia de a plă­­­ti 17 milioane de eu­­­ro că­tre Chelsea e in­­­­justă şi vreau ca îm­preună să luptăm pen­­­tru dreptate”, a a­­­­firmat Mutu.

„Nu am ajuns la sclavagism”

El a fost completat de coe­­­­­chi­­­­­pierul său Cris­ti Chi­­vu, preşe­dintele de o­noare al AFAN. „E cea mai im­portantă miş­­care pe care o sus­­­ţine sindicatul nostru. Ne pare rău că e im­­­plicat Adi Mu­­­­tu. Si­n­­­dicatele de fotbal  sus­­ţin în to­ta­­­­litate jucătorii, pentru că au  aceleaşi drep­­turi ca şi un om de rând. Ne bu­­­­­­­­cu­­răm că putem de­­­­mon­stra că sindicatul susţine ju­cătorii, că nu am a­juns la scla­­­­­vagism şi nici nu vom ajunge vreodată. Nu suntem de luat în de­­râdere. Îl vom susţine pe Adi”, a menţionat căpitanul naţionalei.
La conferinţa de pre­­­să organizată la Cons­­­­­­tanţa au participat reprezentanţii FIF­­­­­­­­Pro – Wil van Me­­­­­gen, Tony Higgins şi Albert Man­tingh, dar şi al AFAN – Du­­­mitru Costin, care îl sprijină pe „Bri­­­­liant”, consi­derând că Mutu e o vic­­­­timă a abu­­­­zului de putere al lui Chelsea.  „Îl sprijinim pe jucător. Mutu a fost concediat de Chelsea du­­­­pă ce au fost efectuate probe ilegale de do­­paj, oca­­­­zie cu care a fost şi a­­­­mendată pentru asta. Anglia are tra­­­­diţie în­­­­delungată în privinţa jucătorilor do­­­­­paţi, pe care îi in­­­­clud în programe de reabilitare, nu îi concediază. Cu Mutu nu au procedat astfel. Dacă Adi ar fi fost britanic, cazul nu ar fi a­juns la FIFA. Sur­­­­prin­­­­­zător în acest caz e că noul său club (n.r.  – Ju­­­­ventus) nu s-a im­­­­­pli­­­­­­­­cat, deşi regulamentul îi cere”, a precizat van Megen, avocatul  lui Mutu din partea FIFPro.

Urmărește-ne pe Google News