Din lipsă de fonduri, feroviarii au rămas fără curent şi fără apă în cantonamentul din Bucureştii Noi. Furnizorii au sistat furnizarea serviciilor la 19 mai. Giuleştenii au restanţe de 20.000 de lei numai la factura de energie electrică.
”Este o măsură provizorie, ne vom relua activitatea la Pro Rapid după ce vor fi plătite restanţele la apă şi la curent”, a explicat pentru SportNews. ro preşedintele Rapidului, Nicolae Manea.
Cu toate acestea cei care se mai ocupă de destinele Rapidului încearcă în disperare de cauză să redreseze corabia.
Clubul din Giuleşti a remis astăzi un comunicat prin care vrea să arate potenţialilor investitori că situaţia financiară nu este chiar atât de disperată precum se vehiculează.
”Acestă dezinformare are darul de a diminua cota de credibilitate a clubului şi duce la îndepărtarea unor posibili parteneri dispuşi să îşi asocieze numele cu brandul Rapid.
La masa credală a FOTBAL CLUB RAPID S.A. au fost admise creanţe în sumă totală de 134.619.042 lei, iar creditorii, prin votul lor, au decis că se va restitui doar un procent de 10% din valoarea creanţelor salariale, respectiv suma de 548.659 lei, eşalonată trimestrial în termen de trei ani, celelalte creanţe nemaiputând fi valorificate de creditori.
Planul de reorganizare a fost confirmat de judecătorul sindic şi hotărârea acestuia este titlu executoriu pentru toţi creditorii.
În afara acestor datorii de necontestat din punct de vedere juridic, există şi aşa zisele datorii curente (cele de după deschiderea procedurii), care se vor achita, potrivit legii, conform actelor din care acesta rezultă”.
Suporterii au demarat formalităţile de preluare a clubului de la fostul acţionar principal Adrian Zamfir, care a demisionat din cauza criticilor fanilor.