Curea a povestit cum, după aruncarea decisivă transformată de Aurelia Brădeanu, în finala Ligii Campionilor, oficialii EHF au încercat să anuleze rezultatul loviturilor de departajare și să impună disputarea a încă două reprize de prelungiri.

”După ultima lovitură a Micăi (n.r. – Aurelia Bradeanu), cineva de la masa oficială a venit și ne-a spus să ne oprim, să nu ne mai bucurăm, pentru că se mai continuă cu cele două reprize de prelungiri. Nu înțelegeam! Au fost câteva secunde de neliniște, nesiguranță, nu știam dacă am câștigat sau nu. Pâna la urmă a rămas așa”, a povestit Iulia Curea, la Dolce Sport.

Regulamentul de handbal la marile competiții, așa cum s-a întâmplat la Campionatul Mondial din Danemarca, spre exemplu, prevede ca, în cazul egalității după primele două reprize de prelungiri, să se mai joace încă două reprize a câte cinci minute. Dacă și la finalul acestor două reprize scorul este egal, abia atunci se trece la loviturile de departajare. Decizia jucării a două reprize suplimentare de prelungiri le aparține însă arbitrilor.

Numai că, în finala de la Budapesta, arbitrii au decis să se joace un singur „set” de prelungiri. S-a terminat egal, 25-25, și s-a trecut la executarea loviturilor de departajare, unde CSM București s-a impus cu 4-1.