Sucitulescu, sacrificiul suprem!
“Toţi au sfârşit tragic. Internaţionalul Sucitulescu a căzut pe front la Dalnik, în 1941, apoi l-au urmat Gicu Cristescu
Acesta a adăugat: “Sucitulescu era un băiat formidabil, foarte spiritual. A jucat şi la naţională, fiind un fundaş de care cu greu se trecea. Când am aflat vestea că a căzut pe front pentru ţară, am rămas fără grai. Nu am organizat nici un meci în memoria acestor adevăraţi eroi, dar noi, jucătorii, şi suporterii Unirii Tricolor nu i-am uitat niciodată. Dumnezeu să-i odihnească!”.
Petea Vâlcov, fotbalistul-erou
A murit cu arma în mână, în toamna anului 1943, în Stepa Kalmukă. Fratele său, Nicolae Colea Vâlcov, a luptat, la rândul său, pe front, atât dincolo de Prut, cât şi în Munţii Tatra, primind mai multe decoraţii.
A luptat în zona Neamţului
Constantin Anghelache a fost, la rândul său, încorporat în 1944 şi trimis pe frontul din Moldova. “La începutul verii anului 1944, când ruşii ajunseseră deja în ţară, am fost încorporat în Batalionul 4 Vânători de Munte şi trimis pe front în zona Neamţului. Imediat însă după ce s-a semnat armistiţiul, batalionul a fost retras, iar eu, care aveam gradul de sublocotenent, am fost eliberat în câteva săptămâni. Ruşii nu mai aveau nevoie de serviciile noastre”, ne-a declarat Anghelache.
Gică Popescu s-a întors în baston
“Aşa erau vremurile.
Acesta a adăugat, în legătură cu meciurile de campionat din acea perioadă: “Chiar dacă eram în război, se respecta programul meciurilor. Fotbalul reprezenta un adevărat balon de oxigen pentru oameni”.