Titi Popa a revenit în România după 15 ani. ”Când mi-a propus președintele FRB să vin la Eurobasket Women 2015 nici nu am stat pe gânduri și am acceptat cu mare plăcere invitația. Mă bucur că am ajuns la Timișoara, unde am regăsit liniștea și verdeața din zona în care stau în America. Am avut ocazia să văd și câteva meciuri de calitate. Când am sosit acum patru zile la București, m-am speriat. A fost îngrozitor pe drumul de la aeroport până la fratele meu acasă… Aglomerație, trafic infernal, multă nebunie. Am fost șocat! N-aș putea să trăiesc în orașe aglomerate. Acolo unde locuiesc acum (n.n. – 50 de minute de Indianapolis) este exact cum mi-am dorit. Ca aici în Timișoara”.
Fostul pivot a remarcat schimbările produse în baschetul românesc: ”Sper ca proiectele derulate în ultima vreme de FRB să dea roade și cred că exista potențial pentru a deveni competitivi în plan international. Pentru asta este nevoie de cluburi puternice, care să joace în Europa, dar și de o atenție sporită la tranziția jucătorilor de la minibaschet la juniori și mai apoi la seniori. Cred că atât antrenorii, cât mai ales jucătorii trebuie să fie conștienți că fără o muncă titanică nu poți face performanță. O spun din experiența mea de sportiv și acum de antrenor”.
Titi Popa a mărturisit, totodată, că îi este dor de casă, de rude, de prieteni și că i-ar plăcea să antreneze în baschetul românesc. ”Momentan, însă, am un job și trebuie să îmi îndeplinesc datoriile pe care le am. În plus, m-am stabilit cu familia într-un loc pe care mi-ar fi greu să-l părăsesc. Însă, gândesc pozitiv și sunt deschis oricărei oportunități în viață. Cu atât mai mult dacă această oportunitate ar veni din Romania. Nu spun nu dinainte… Să nu uităm ca sunt român și voi rămâne român indiferent de locul în care locuiesc. Chiar și la actuala mea echipă, la UIndy, am o sportivă de origine română, Cristina Negoescu, și pot spune că sunt mereu interesat de jucătoare din Romania”, a spus fostul jucător, care s-a referit și la EuroBasket 2015, competiția organizată în parteneriat de țara noastră și Ungaria: ”Vreau să felicit FRB pentru că a reușit să obțină coorganizarea unui astfel de eveniment major. Știu că nu este deloc ușor și este o muncă uriașă pentru a organiza o competiție europeană la standardele FIBA. Practic, la tine acasă vine întreaga elită a baschetului feminin european și trebuie să te ridici la un nivel foarte înalt de ospitalitate. Dar este și ceva deosebit, mai ales din punct de vedere al promovării baschetului. Este o experiență frumoasă și pentru jucătoare și antrenori, dar și pentru public și oficiali. Pentru unii, poate fi unică în viață. Pe de altă parte, Timișoara și Oradea vor rămâne cu săli de baschet de nivel european. Iar pentru naționala României ce poate fi mai frumos decât să joace la Europene în fața propriilor suporteri. Am văzut primele meciuri din Grupa A și am trăit la intensitate maximă fiecare fază a jucătoarelor noastre”.
Interviul integral îl puteți citi AICI.