Prin acest demers, copiii care n-au ţinut niciodată o rachetă în mână au ocazia să îndrăgească sportul alb, cunoscându-l îndeaproape. Fie că ştiu ce înseamna dubla greşeală, as sau lovitură de dreapta, micuţii sunt asteptaţi la primele lecţii de tenis, menite să le deschidă calea spre descoperirea frumuseţii, a eleganţei şi a spiritului de învingător, care definesc tenisul.
Campania se desfăşoară în 21 de oraşe şi oferă acces gratuit în cluburile sportive selectate, pentru prima lecţie de tenis, tuturor copiilor până în 10 ani. Părinţii sunt cei care pot face, până pe 10 iunie, înscrierea celor mici la lecţiile de tenis şi care îi vor însoţi în cluburile sportive.
Toti copiii care vor participa la evenimentele de tenis vor primi o diplomă de iniţiere în tenis şi vor avea acces la o tombola  cu 1000 de premii. Marele premiu este o excursie la Disneyland Paris, împreună cu familia, oferită de ERSTE Asset Management.
Înscrierea se face exclusiv pe site-ul www.descoperatenisul.ro sau la telefon 0318054042/0733937953, iar evenimentele vor avea loc în 16, 17, 23, 24, 30 iunie şi 1 iulie, conform calendarului publicat pe website-ul oficial.
„Tenisul este eficient nu doar pentru dezvoltarea fizică a copiilor, ci şi pentru stimularea încrederii în sine, a vitezei de reacţie, îmbină disciplina cu libertatea de a improviza, rigoarea tehnică şi imaginaţiă. Este un sport al surprizei şi al preciziei, dar mai ales al bucuriei de joc”, spune Ruxandra Dragomir, şefa Federaţiei de Tenis. Prin urmare, FRT invită cât mai mulţi copii să descopere tenisul şi să se bucure de acest sport minunat.
De 1 iunie, Centrul Naţional de Tenis a fost gazda unui eveniment organizat de Federaţia Română de Tenis, condusă de Ruxandra Dragomir, pentru copiii proveniţi din familii defavorizate. Astfel, 125 de micuţi, de la centrele de plasamente din Bucureşti, şcoala specială nr 6 „Sf Nicolae”, „Centrul de Plasament nr 3 – Sf Iosif” si Casa Iosif, Fundaţia „Viitor pentru Copiii României”, au pus pentru prima oară mâna pe o rachetă de tenis sub îndrumarea antrenorilor şi cu ajutorul sponsorului oficial al Federaţiei Române de Tenis, Intersport.
Răsfăţaţi cu surprize şi daruri, prichindeii nu s-au lăsat mai prejos şi i-au dăruit Ruxandrei Dragomir cadouri speciale, la care au muncit împreunaă Este vorba de trei tablouri pe care le-au pictat special pentru Ruxandra Dragomir cu ocazia Zilei Internationale a Copilului. „Ne-am bucurat foarte mult ca am putut face fericiti foarte multi copii si ca le-am facut ziua mai frumoasa. Sper ca au simtit ca sunt speciali in sufletele noastre si as vrea sa stie ca noi ii asteptam cu drag oricand la Centrul National de Tenis, nu trebuie sa fie o zi speciala ca sa-i primim. La randul meu, si eu am fost fericita sa primesc din partea lor tablouri chiar pictate chiar de ei, gest care m-a impresionat profund”, a declarat Ruxandra Dragomir, sefa Federatiei Romane de Tenis.

Urmărește-ne pe Google News