Ianis Hagi
Are 12 ani şi evoluează la grupa copiilor născuţi în 1998 de la clubul Viitorul Constanţa, patronat de tatăl său. Micuţul mijlocaş s-a remarcat la începutul acestui an, la Mundialito, un turneul internaţional de prestigiu rezervat juniorilor, unde echipa sa a învins adversare precum Juventus Torino (3-0), Vitoria Guimaraes (5-1) sau Nacional Madeira (4-2), ajungând până în „sferturile” competiţiei. S-a antrenat cu juniorii lui FC Barcelona şi ai lui Galatasaray.
 

Daniel Stan
Băiatul lui Ilie Stan joacă chiar la echipa antrenată de tatăl său, Victoria Brăneşti. Mijlocaşul e născut pe data de 4 ianuarie 1992 şi a reuşit în această vară să promoveze în Liga I cu ilfovenii, fiind folosit mai mult din postura de rezervă.

George Ganea
„Ganezul cel mic” are 10 ani şi joacă la una dintre grupele de juniori ale lui Dinamo, tot pe postul de atacant şi tot cu numărul 9, la fel ca şi părintele său. George e agresiv, are simţul porţii, iar fostul atacant al lui Dinamo şi al Rapidului spune că-şi ajută fiul cu sfaturi şi trucuri, pentru a-şi îmbunătăţi atât evoluţia din teren, cât şi pentru a-şi ordona viaţa extrasportivă.
 

Bogdan Stelea jr
Bogdan Ionuţ (19 ani), fiul fostului portar al naţionalei, a ales însă să nu joace pe acelaşi post ca părintele său, aşa că evoluează ca mijlocaş sau fundaş de bandă stânga la CS Otopeni, în liga secundă. Puştiul lui Stelea e înalt (1,85 m), are viteză şi la fizic seamănă leit cu fostul goal-keeper de la Mallorca şi Standard Liège.
Nicolas Popescu
Deşi încă nu s-a apucat bine de fotbal, Nicolas e mult mai visător decât vărul Ianis Hagi: vrea fie căpitanul naţionalei de seniori a României şi să câştige Cupa Mondială. „Vreau să fiu atacant ca să dau goluri, nu să fiu fundaş ca tata”, a spus micuţul, în vârstă de şapte ani.
Patrick Petre
Are alura tatălui său: micuţ, rapid şi ambiţios. Deşi are doar 13 ani şi evoluează la juniorii „câinilor”, Patrick spune că visul său e să fie căpitan al lui Dinamo, dar şi să depăşească performanţele părintelui său, care tocmai a semnat cu Victoria Brăneşti.
Ei nu au reuşit
Alex Piţurcă
Cunoscut ca un mare crai, fiul fostului câştigător al Cupei Campionilor Europeni, Victor Piţurcă, e o umbră palidă a ceea ce arătat tatăl său pe teren. S-a acomodat greu la Steaua, Braşov, Pandurii şi „U” Craiova, suporterii reproşându-i că e un jucător „forţat” de antrenori.
Eduard Iordănescu
S-a retras din activitate la numai 26 de ani, după ce a trecut prin curtea a nu mai puţin de nouă echipe. Departe de cariera de fotbalist a tatălui său, Anghel, unul dintre cei mai mari jucători ai României din toate timpurile, el s-a reprofilat spre meseria de antrenor.
Adrian Bumbescu jr.
Fiul lui Adrian Bumbescu, fostul mare fundaş stelist, poreclit „Colonelul” pentru duritatea intrărilor sale, Adi a jucat la juniorii Stelei, dar a abandonat performanţa, pentru a se dedica modelingului. Acum prezintă colecţiile lui Cătălin Botezatu şi visează să joace în telenovele.
Andrei Iordache
Fiul fostului unuia dintre cei mai mari portari din istoria Stelei şi a fotbalului românesc, apără sporadic la Juventus Buureşti, în liga a doua. Andrei cochetează cu modelingul şi s-a zvonit că ar fi fiul natural al designerului Cătălin Botezatu.
Tiberiu Lung
Fiul golkeeper-ului Craiovei Maxima, Silviu Lung, s-a umplut de ridicol la Steaua, unde a intrat în colimatorul suporterilor. S-a refugiat în ligile inferioare din Cipru şi Africa de Sud.
 

Urmărește-ne pe Google News