Spectatorii nici nu se asezasera bine pe scaune cand Ruben Baraja a inscris pentru 1-0. Putea sa inceapa fiesta pe Mestalla! Doar noua minute le-au mai trebuit jucatorilor lui Emery sa faca 2-0. Jucatorul pentru care Barcelona a oferit 35 de milioane de Euro, David Villa, a marcat in poarta lui Lopez dupa ce a fentat adversarul direct, apoi a sutat fara speranta pentru portarul lui Villareal.

„Submarinul galben” nu mai avea nimic de pierdut si s-a aruncat in atac, Rossi (min. 13), Ibagaza (min. 20) si Llorente (min. 38) irosind ocazii rarisime de gol. Desi parea ca sansa ii ocoleste pe „galbeni”, in ultimul minut al primei reprize Fuentes a inscris in poarta lui Renan si a readus speranta in tabara oaspetilor!

Partea secunda a inceput in forta, dar Villareal si-a pierdut din luciditate si ocaziile nu mai vin ca in prima repriza la poarta lui Renan. Valencia s-a relaxat, dar avantajul de un gol nu era suficient in fata unei echipe atat de periculoase. Villa trece milimetric pe langa golul de 3-1 in minutul 73 in urma unei faze in care daca un jucator rateaza, norocul se poate intoarce.

Ca si facut, Llorente a marcat trei minute mai tarziu si a facut 2-2 spre disperarea fanilor Valenciei. Noul intrat Edu a dus scorul la 3-2 dupa ce a lovit cu capul mingea trimisa din corner, readucand bucuria in randul suporterilor.

In minutul 83 Joaquin il agata in careu pe Capdevilla, provocand un penalty mai mult decat clar. Rossi a tras puternic si a egalat.

3-3 intr-un meci de istorie, care merita vazut de multe ori in reluare. Fotbalul rege este in Spania.

Din Valencia, Radu RESTIVAN

Urmărește-ne pe Google News