Corona Braşov (seria a 6-a)
Înfiinţat în 2010, clubul e susţinut de preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Andras Szakal, care stă pe banca tehnică a echipei, strigă la arbitri şi fumează de rupe la meciuri, pe care le trăieşte la intensitate maximă. Corona are mai mulţi jucători cunoscuţi – Coman, portarul Marc Stere – şi cea mai bună defensivă din România. Fost fotbalist, Szakal visează să ajungă în Liga I cu cei de la Corona.
AACS Recaş (seria a 5-a)
Sprijinit de celebrele crame din Recaş, clubul a promovat pentru prima dată în istorie în Liga a III-a în 2009. E fondat în 1917. Chiar dacă s-a vehiculat că va ceda locul noii echipe a Craiovei, oficialii recăşeni susţin că nu se gândesc la aşa ceva.
Unirea Slobozia (seria a 2-a)
Unirea, desfiinţată în 2003, din lipsa fondurilor şi reînfiinţată în 2004 în Divizia D, promovează după cinci încercări nereuşite. Managerul echipei, care are o bază superbă, e unchiul stelistului Andrei Prepeliţă. În Liga a II-a, vor beneficia şi de serviciile portarului Cornel Cernea (ex-Steaua) şi ale lui Ionuţ Dobroiu (ex-Rapid).
CS Buftea (seria a 3-a)
CS Buftea s-a înfiinţat în 2005, promovând în Liga a II-a în 2008. În 2009 a fuzionat cu Săgeata Stejaru, cedând locul în liga secundă, unde a acces acum. Culmea, se vorbeşte că echipa antrenată de stelistul Lavi Hrib va ceda iar locul.
Rapid Suceava (seria 1)
Promovarea se va decide în ultima etapă, care s-a disputat aseară. La Rapid Suceava, formaţie cotată cu prima şansă, joacă Constantin Semeghin, poreclit “Spaima sticlelor de vin” încă de pe vremea când lua titlul cu Dinamo. Rapid, club înfiinţat în 2007, luptă pentru accederea în Liga a II-a cu ASC Bacău. Sucevenii evoluează pe Stadionul Areni, care e împărţit cu rivalii de la Sporting Suceava.