ESPANYOL – BARCELONA 0-2

A marcat: Munir El Haddadi (32, 88)

Finalul meciului. Fără să forțeze nici măcar o secundă, Barcelona câștigă cu 2-0 pe terenul lui Espanyol și se califică în sferturile de finală ale Cupei Regelui cu scorul general de 6-1. Gazdele nu au reușit să îndeplinească obiectivul anunțat de Costel Gâlcă, acela de a face măcar un meci frumos, în condițiile în care calificarea fusese compromisă în prima manșă.

Minutul 88. GOL BARCELONA! Munir El Haddadi reușește “dubla”. Atacantul în vârstă de 20 de ani al Barcelonei înscrie simplu, din trei metri, cu latul, finalizând o acțiune de contraatac. Totul a pornit de la o minge pierdută la centrul terenului de jucătorii lui Espanyol.

Minutul 80. Costel Gâlcă efectuează ultima schimbare. Antrenorul român a mizat pe mutări ofensive, dar nici una dintre ele nu a dat roade. Ca de obicei, tehnicianul lui Espanyol s-a agitat mult pe marginea terenului, încercând să descâlcească jocul echipei lui.

Minutul 74. Pe toată durata partidei, Espanyol a păcătuit la pasa decisivă și la ultima execuție. Gazdele au avut o nouă ocazie de a pune în pericol poarta apărată de Ter Stegen, dar Duarte, bine infiltrat în careu, ratează momentul oportun pentru cetrare și mingea este respinsă în corner de Dani Alves.

Minutul 53. Felipe Caicedo are o două bune oportunități de a înscrie. Mai întâ, ecuadorianul din linia ofensivă a lui Espanyol pătrunde în careu, dar șutează telefonat. La faza imediat următoare, intră în careu, dar cade în preajma punctului de la 11 metri, când se pregătea să șuteze. Arbitrul lasă jocul să continue, dar colegii lui au cerut penalty, invocând o împingere discretă a lui Mascherano.

A început repriza secundă. Nici o modificare în cele două echipe.

Pauză. O primă repriză destul de încâlcită, decisă de plusul evident de calitate al Barcelonei. Espanyol a presat mai mult în debutul meciului, apoi s-a “stins”. Cu toate astea, a dat cu piciorul egalării, la propriu, pe final.

Minutul 44. Caicedo ratează o ocazie uriașă pentru gazde! Scapă singur spre poarta lui Ter Stegen, dar neamțul rămâne pe picioare și respinge peste poartă mingea șutată cu “scăriță” de atacantul lui Espanyol.

Minutul 42. Primul șut periculos al lui Espanyol. Burgui primește la marginea careului, lateral stânga, și șutează la colțul scurt, dându-i emoții lui Ter Stegen, portarul Barcelonei. Imediat după aceea, Caicedo are o intrare urâtă, fără minge, asupra goalkeeperului german.

Minutul 32. GOL BARCELONA! Messi îi oferă o pasă genială lui Munir El Haddadi, care îl depășește la marginea careului pe portarul lui Espanyol și înscrie în poarta goală.

Minutul 30. După o acțiune de atac eșuată a lui Espanyol, Costel Gâlcă a ieșit la marginea terenului și le-a cerut elevilor săi, cu gesturi limpezi, să se uite după colegi, înainte de a pasa. Cu puțin timp înainte, Messi îi dăduse din nou de lucru lui Bardi.

Gâlcă, gesticulând către jucătorii lui Espanyol.

Minutul 20. Suporterii lui Espanyol au afișat un banner jignitor la adresa cântăreței columbiene Shakira și al soțului acestuia, Gerard Pique, fundaș al Barcelonei: “Shakira es de todos” (n.r. – “Shakira e a tuturor”). Acesta din urmă declarase recent, după un meci cu rivala din oraș, că are atât de puțini suporteri, încât nu pot umple nici propriul stadion! Adevărul este că arena lui Espanyol nu este plină nici în această seară.

Bannerul jignitor la adresa Shakirei afișat de fanii lui Espanyol.

Minutul 10. Messi șutează violent de la marginea careului mare, dar execuția este pe centrul porții și Bardi, goalkeeperul lui Espanyol, reușește să respingă. A fost prima ocazie mai clară a partidei, al cărei început a aparținut mai degrabă gazdelor.

A început meciul! Este prima partidă disputată de Lionel Messi și de Luis Enrique, atacantul, respectiv antrenorul Barcelonei, după ce au câștigat, luni, Balonul de Aur 2015, respectiv titlul de cel mai bun tehnician din lume. Ținând cont și de rezultatul partidei tur (4-1 pentru Barcelona), ce pot spera Costel Gâlcă și jucătorii lui Espanyol? Doar să facă un meci bun, după cum a declarat românul la conferința de presă.

Espanyol: Bardi – Correa, Ciani, Gonzalez, Duarte – Jordan, Abraham (80 Moreno), Asensio, Sevilla (67 Sylla) – Burgui (55 Montanes), Caicedo. Antrenor: Costel Gâlcă

Barcelona: Ter Stegen – Alves, Vermaelen (58 Bartra), Mascherano, Mathieu – Turan, Sergi Roberto (58 Adriano), Rakitici – Aleix Vidal, Messi, El Haddadi. Antrenor: Luis Enrique

CUPA SPANIEI

Celta Vigo – Cadiz 2-0 (în tur: 3-0)

Villarreal – Athletic Bilbao 0-1 (în tur: 2-3)

Espanyol – FC Barcelona 0-2 (în tur: 1-4)

Las Palmas – Eibar 3-2 (în tur: 3-2)