ACTUALIZARE (ora 18:28). “Este o victorie personală pentru mine. Votul ăsta înseamnă speranță pentru oamenii din judo, care în ultima perioadă au fost dezamăgiți, au fost și probleme nedorite. Le mulțumesc pentru încredere. Sper ca FRJ să fie de acum înainte un exemplu pentru restul federațiilor, sigur va fi cea mai bine finanțată și un exemplu de disciplină, care va fi preluat și de restul federațiilor care vor dori să facă performanță. Disciplina, autoritatea și organizarea vor fi lucruri de la care nu abdicăm”, a declarat Cozmin Gușă după alegeri.
“Judo-ul trebuie să fie un exemplu în lumea sportului, dar mai ales într-o Românie atât de dezorganizată, un exemplu de cum se pot face anumite lucruri cu onoare și corectitudine. Nu voi tolera scandaluri și mai ales scandaluri publice. Indiferent care va fi echipa din Comitetul director, totul se va desfășura cu o autoritate maximă pentru fiecare membru, pe zona pe care o păstorește, dar și cu răspundere pe măsură. Transparența va fi totală, începând cu luna martie cheltuielile FRJ vor fi publicate pe site lunar, se va vedea pe ce merg banii federației, fie că sunt primiți de la stat sau de la privat”, a mai afirmat proaspătul președintel al Federației Române de Judo.
În vârstă de 46 de ani, Cozmin Guşă este jurnalist, consilier politic şi patron de televiziune.
FR Judo a fost condusă de Florin Lascău, care nu şi-a mai depus candidatura. El fusese ales în funcţie la 23 noiembrie 2015, după ce Doru Sapta a demisionat.
Conducerea Federației Române de Judo fusese contestată
Conducerea Federaţiei Române de Judo a fost contestată printr-o moţiune de neîncredere depusă în luna octombrie 2016 de către aproape 100 de cluburi din ţară, care reclamă încălcarea statutului forului, documentul fiind trimis şi către MTS. Cele 98 de cluburi au semnat o moţiune de opt pagini, în care au reclamat încălcarea statutului FR Judo şi au cerut convocarea Adunării Generale pentru discutarea acestei moţiuni, dar şi stabilirea unei alte şedinţe în vederea unor noi alegeri.