Cristi Chivu a călcat din nou iarba Stadionului Giuseppe Meazza, miercuri seară, pentru prima dată de la cumplita accidentare suferită la osul parietal drept, din cauza căreia a fost suspus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă. Echipat cu o cască de protecţie, fundaşul lui Inter Milano a jucat ca în vremurile bune împotriva lui Livorno, smulgând aplauzele asistenţei în minutul 77, când a fost înlocuit. “Sunt obosit, dar mă simt atât de fericit! A fost magic să pot juca din nou”, au fost primele cuvinte rostite de căpitanul tricolorilor, la finalul meciului.

Chivu a recunoscut că nu a mai fost de foarte mult timp atât de emoţionat înaintea unei partide: “N-am mai avut asemenea emoţii de la Campionatul European din 2000, la debutul în competiţie cu naţionala României”. Apărătorul campioanei Italiei a dezvăluit că el a fost cel care a insistat să joace cu Livorno, nu antrenorul Jose Mourinho. “Mister m-a întrebat dacă mi-e teamă să intru pe teren, dar i-am spus că nu mi-e deloc frică şi că sunt pregătit să revin”, a încheiat Chivu.

A purtat o cască de rugbist

La încălzirea dinaintea meciului cu Livorno, Cristi Chivu s-a antrenat cu capul descoperit, dar în timpul partidei a purtat o cască de protecţie. De culoare neagră, aceasta a fost fabricată de firma de echipament sportiv Canterbury, specializată în articole pentru rugby. Căpitanul tricolorilor şi-a scos casca în momentul în care a fost înlocuit.

Urmărește-ne pe Google News