Tenisul românesc nu înseamnă doar Simona Halep sau doar cele 6 românce aflate în Top 100 (Halep, Buzărnescu, Begu, Cîrstea, Niculescu și Bogdan).
Înseamnă și dramele sportivilor care se pierd pe drum, din pricina faptului că nu au suficientă susținere financiară. FRT se confruntă cu o criză de proporții (instanțele nu au validat conducerea aleasă la ultimele alegeri, în frunte cu George Cosac), iar problemele care au decurs au afectat direct jucătorii.
Primăriile și Consiliile Locale refuză să se mai implice în organizarea turneele futures în parteneriat cu FRT, nemaiputând face sponsorizări unei entități sportive care are probleme cu legea. Despre problemele din tenis și faptul că nu vine nimic din urmă, ”Libertatea” a scris la timpul potrivit.
În acest timp, numeroși sportivi au ajuns la fundul sacului. După cazul Elenei Bogdan (cea care a jucat finala junioarelor la Roland Garros 2008 cu Simona Halep), și Alexandra Cadanțu face un apel public, pentru a fi ajutată cu bani.
Născută în București, Cadanțu are 28 de anii, fiind clasată pe locul 250 WTA la simplu și 234 WTA la dublu. Numele româncei a apărut mai des în vara anului 2012. La respectiva ediție de la Roland Garros, Maria Sharapova a învins-o cu 6-0, 6-0 pe Alexandra Cadanțu, în primul tur.
Trei ani în Top 100. A fost și pe 59, pe 6 ianuarie 2014
Iată mesajul postat de Cadanțu pe Facebook:
”Salut, In primul rand vreau sa multumesc tutuor celor care m-au urmarit in toti acesti ani, oameni care mi-au transmis ganduri bune si mesaje frumoase chiar si in perioada mai putin buna din cariera mea.
Am reusit sa stau 3 ani printre primele o suta de jucatoare din lume si am ajuns cel mai sus pe pozitia 59. Din pacate,chiar din in anul acela “2014” am avut parte de multe accidentari care nu mi-au mai permis sa joc suta la suta. Au fost perioade in care ma retrageam saptamanal de la turnee platind amenzi ,dar ramaneam inscrisa mereu in speranta ca voi juca saptamana urmatoare. Acesta este motivul pentru care nu am reusit sa joc nici un meci 100% fizic in ultimii 4 ani. Al doilea motiv si cel pentru care am ales sa deschid aceasta campanie “gofundme” , este ca imi doresc o echipa cu care sa ma pregatesc full-time, sa nu mai fiu nevoita sa merg singura la turnee ,fara antrenor, pentru ca toate astea sa imi dea sansa de a juca din nou la cel mai inalt nivel. Acum sunt sanatoasa,de cateva luni joc fara dureri ,nu am mai avut retrageri ceea ce este minunat 🙂 …si sunt pregatita sa dau totul pentru tenis de acum inainte.
Va sunt din suflet recunoscatoare voua, care veti ajuta cu un share pentru a ajunge la cat mai multi oameni.
Va multumesc!”
În București este în plină desfășurare, în aceste zilei, turneul ITF de tip futures dotat cu premii în valoare de 15.000$.
Favorită 1 a competiției este Irina Fetecău, fiica omului de radio Adrian Fetecău. AICI, tabloul de concurs de la turneul care are loc în Parcul Herăstrău.
Citește și: