Intrate în vigoare de mai mulți ani, tarifele cu ora percepute pe terenurile, pista și sălile din complexul aflat în Șoseaua Ștefan cel Mare au fost validate și de noua conducere.
Comandantul clubului este, în acest moment, comisarul șef George Cosac, cel care până deunăzi ocupa și scaunul de președinte al FR Tenis.
Părinții reclamă că trebuie să dea șpagă!
În trecut, cine dorea să facă mișcare pe stadionul ”Dinamo” o putea face la liber, folosind gratis pista de tartan a arenei din ”Groapă”. De ceva timp, porția de alergare este taxată ce M.A.I cu suma de 2 lei pe oră.
Părinții care își aduc copiii la stadion după o aumită oră reclamă faptul că sunt nevoiți să ofere ”atenții” chiar în curtea Internelor. Asta pentru că nu mai are cine să le taie chitanță, în afara programului de la casierie.
”Dacă nu te încadrezi în program, adică dacă vrei să alergi după ora 21.00, când este mai răcoare afară, nu mai găsești pe nimeni la casierie, ești nevoit să oferi suma respectivă, sub formă de șpagă, gardianului, care nu-ți oferă nicio chitanță la schimb. Asta deși pe ușa portarului stă scris: Nu da șpagă!”.
Vara nu-i ca iarna!
Totul se plătește la CS Dinamo, nu doar folosirea pistei. Parcarea este, de asemenea, cu plată și costă 2 lei/oră, iar utilizarea sălilor este taxată și mai aspru. În plus, prețurile diferă în funcție de anotimp. Sunt ”scoruri” de vară și de iarnă!
La sala de judo, prețurile sunt mai mari decât la atletism. Pentru o persoană din afara clubului, o oră de agrement pe tatami costă 6 lei. Sala este folosită, de regulă, și pentru tenis cu piciorul (fotbal-tenis) de către foști și actuali jucători dinamoviști.
Echipa de fotbal de Liga a IV-a, care-i aparține lui Nicolae Badea, evoluează pe terenul sintetic din complex. Pentru două ore, șefii plătesc suma de 1.100 de lei. Terenul de iarbă de pe ”Dinamo”, pe care evoluează formația de primă divizie, are prețuri duble, pentru același interval de timp.
Prețurile afișate de Clubul Sportiv Dinamo i-au alungat pe mușterii. ”În week-end, în trecut era înghesuială pe terenurile de tenis. Acum, sunt goale”, menționează angajații.
Libertatea a mers la terenurile cu zgură, administrate odinioară de ex-jucătorul de tenis Ionuț Moldovan – fiul fostului antrenor Ion Moldovan – ”Comisarul”, și a constatat că erau libere, joi la prânz.
Cum se face monitorizarea la CS Dinamo?
”Fiecare secție a clubului, fie că este vorba de tenis, gimnastică, box sau de judo, anunță programul de pregătire. Există și intervale orare în care incintele sunt goale.
În acele momente, sala nu trebuie folosită decât contra cost. În club, o persoană de la cabinet are în observație 2-3 secții și vine în inspecție în orele care apar ca fiind pentru agrement”.
Cine a decis stabilirea taxelor în complexul aflat în paragină și unde merg banii, căci la întreținerea arenei nu par să fie folosiți? Stadionul este în paragină, pilonii tribunelor sunt roși. Dinamo arată ca un sat fără câini.
Câteva imagini surprinse în complexul ”Dinamo”
”Aceste tarife există din 2010 și au fost stabilite împreună cu Direcția Logistică, când era la Ministerul de Interne. Nu știu de ce nu se întorc banii pentru dotarea sălilor, pentru reparații, dar există și nevoia de a achita facturi de apă, gaze, curent electric. Pe vremea mea, în 2016, sumele recoltate intrau în bugetul clubului. Sportivii trebuiau plătiți din venituri proprii, iar aceasta era o modalitate de a aduna bani. Acum, cu noile prevederi, salariile sportivilor aduși de club sunt achitate de la bugetul de stat. Clubul oricum primește bani de la minister pentru reparații, dotări”.
Elisabeta Lipă, fost președinte CS Dinamo
- Dacă îți place să faci sport, uite care sunt cele mai bune locuri de alergat în București.