La puține minute după ce echipa feminină de handbal CSM București a câștigat (29-19) meciul cu CSU Neptun Constanța, oficialii clubului Capitalei au anunțat prelungirea contractelor cu antrenorii Matte Klit, Adrian Vasile și Rasmus Rygaard Poulsen, precum și cu jucătoarele Linnea Torstensson, Fernanda da Silva și Carmen Martin. S-a confirmat, de asemenea, venirea la echipă, din campionatul viitor, a Isabellei Gullden.

Fostă jucătoare la Viborg (1998-2009), Mette Klit s-a născut pe 21 noiembrie 1971, la Esbjerg, în Danemarca. În primăvara lui 2011, ea a fost singura femeie antrenor principal din elita handbalului din această țară, în liga feminină. Mette a venit pentru prima oară la un club din țara noastră în 2012, când a fost cooptată în staff-ul lui Oltchim Rm. Vâlcea, în calitate de secund al lui Jakob Vestergaard, cu care colaborase, de altfel, și la Viborg. De altfel, a și câștigat Liga Campionilor cu gruparea daneză, în 2010, chiar după o finală cu Oltchim. Mette Klit mai are în palmares, ca jucătoare, o finală de Champions League (2001), Cupa EHF (1999) și Trofeul Campioanelor (2001), toate cu Viborg. Ea este antrenor principal la CSM București din 2014.

Întrebată cum vede meciurile următoare ale echipei sale, de la Brașov, cu Corona (27 februarie), și de pe teren propriu, cu HCM Baia Mare (5 martie), Mette Klit a declarat că acestea se anunță dificile. ”Noi ne-am pregătit, însă, pentru astfel de meciuri. România va avea ocazia să vadă două partide cu un handbal de nivel înalt”.

Și-a asigurat serviciile coordonatorului de joc al echipei Suediei

În absența Isabellei Gulden, directorul general al clubului, Constantin Căliman, a prezentat tricoul pe care aceasta urmează să-l poarte în campionatul viitor. Născută pe 29 iunie 1989, la Savedalen, în apropiere de Goteborg, aceasta activează acum la Viborg. Coordonator de joc, cea supranumită și Bella a cucerit medalia de argint la CE din 2010, la care a fost declarată MVP-ul competiției, și pe cea de bronz la ediția de anul trecut. Remarcată în campionatul Suediei, pe care l-a câștigat în patru rânduri (2007, 2008, 2009 și 2010), cu IK Savehof, ea a plecat în 2011, în Danemarca, la Viborg, cu care a cucerit și titlul. La echipa Suediei a debutat în 2008, disputând pentru aceasta peste o sută de meciuri internaționale. Isabella Gulden provine dintr-o familie cu trecut sportiv. Unchiul ei, Christer Gullden, a obținut medalia de bronz la CE de lupte greco-romane din 1981 și  a ocupat locul 4 la Jocurile Olimpice din 1988, de la Seul.

Jucătoarele străine spun că se simt bine la București

Campioană mondială cu Brazilia și câștigătoare a Cupei Cupelor, cu Hypo Viena, în 2013, extrema stângă Fernanda da Silva (25 de ani) a vorbit despre prelungirea contractului cu gruparea din București: ”Sunt foarte fericită să fac parte din această mare echipă și am speranțe mari pentru viitorul sezon”.

Medaliată cu argint la Campionatul European din decembrie trecut și la cel din 2008, precum și cu bronz la Jocurile Olimpice din 2012 și la Mondialul din 2011, extrema dreaptă Carmen Martin Berenguer (Spania / 26 de ani) a declarat: ”Sunt fericită că rămân la CSM București și în sezonul următor. Îmi place mult orașul și cred că o să mă simt foarte bine aici. În sezonul viitor vor veni și alte jucătoare foarte bune și sunt convinsă că voi fi fericită aici”.

La fel de încântată de prelungirea contractului s-a arătat a fi și interul stânga Linnea Torstensson (Suedia / 31 de ani). ”Cred că putem face o treabă extraordinară cu echipa pe care o avem și în campionatul viitor”, a spus medaliata cu argint la CE 2010, la care a fost declarată și MVP-ul competiției.

În afara acestor jucătoare, pentru ediția 2015/2016, CSM București și-a asigurat serviciile Mariei Fisker, cea mai bună extremă stânga la CE 2014, și Linei Jorgensen, cel mai valoros inter dreapta la CM 2011.

Urmărește-ne pe Google News