Echipa feminină de handbal CSM București a câștigat cu 23-22 (13-11) prima manșă a finalei Ligii Naționale. Succesul repurtat în fața campioanei en titre, HCM Baia Mare, n-a mai fost atât de clar ca în returul sezonului regulat (29-23), însă trupa lui Mette Klit rămâne invincibilă în meciurile directe găzduită de Polivalenta bucureșteană. Marți, 26 mai, HCM Baia Mare este gazdă a manșei cu numărul 2. Finala se joacă în sistemul ”cel mai bun în două din trei meciuri”.

Cu excepția primelor 10 minute, în care echipa oaspete a reușit să revină de la 0-1 și chiar să se detașeze la trei goluri (5-2), formația Capitalei a controlat disputa până spre final. CSM București s-a aflat și ea în postura de a avea trei goluri avans (20-17 în minutul 46), însă HCM Baia Mare a avut puterea de a reveni și a dat senzația că poate câștiga – a avut 21-20 și 22-21. Talida Tolnai a reușit, însă, să pareze o aruncare de la 7 metri, iar apoi Carmen Martin a egalat la 22. Pe un final încins, lovitura de grație a fost dată de Linea Torstenson, în ultimul minut. Și, deși CSM a jucat în inferioritate numerică, HCM n-a reușit egalarea. Nici măcar în ultima secundă, când Lois Abbingh a aruncat în zidul de patru jucătoare făcut de gazde.

CSM a câștigat astfel prima manșă a finalei și merge la Baia Mare cu un moral bun. Pentru a ajunge să joace ”decisivul”, echipa maramureșeană e obligată să câștige a doua manșă, de marți, 26 mai.

Au marcat: Torstenson (5 goluri), Rodrigues (5), Da Silva (4), Martin (3), Bazaliu (2), Curea (2), Fachinello (2), respectiv Do Nascimento (5), Ardean-Elisei (5), Makeeva (3), Davidenko (3), Nechita (2), Abbingh (2), Herrem (1), Geiger (1).

Au arbitrat Diana Florescu și Anamaria Stoia.

Manșa a doua este programată marți, 26 mai, de la ora 18.30. În cazul în care HCM va câștiga, joi, 28 mai, de la ora 18.00, tot în sala ”Lascăr Pană” din Baia Mare se va disputa meciul decisiv.

Urmărește-ne pe Google News