”Tigroaicele”, campioanele Europei în 2016 și locul 3 la Final Four 2017, vor juca în grupa A alături de Nykobing (Danemarca), RK Krim Mercator Ljubliana (Slovenia) și Wistal Gdynia (Polonia).

Partidele din prima fază grupelor se vor juca în intervalul 8-10 octombrie — 17-19 noiembrie. CSM va debuta acasă cu Krim și va încheia grupa tot acasă cu Gdynia.

În sezonul trecut, CSMB a învins-o pe Krim în ambele meciuri, cu 24-21 în deplasare și 28-26 la București. Cu celelalte două adversare vor fi confruntări în premieră.

”Cred că în continuare echipe ca Gyor, Vardar, CSM sunt favorite la calificarea în final four. Cred că va fi și o echipă surpriză acolo, în acest sezon. Sper ca noi să ajungem acolo, nu cred că Vardar și Gyor vor lipsi.

Buducnost are o grupă destul de accesibilă pentru echipa pe care o are. Cred că va ajunge să joace meci în sferturi, dar va fi destul de greu să se califice în final four

”Principala forță ar trebui să fie echipa. Am destulă experiență și am văzut că echipe care au avut jucătoare mai puțin cunoscute ca nume au reușit să câștige trofee și să ajungă până în finală, iar echipe cu jucătoare cu nume ca Vardar n-au avut rezultate. Vardar abia în acest an s-a calificat în finală.

Eu sper că putem forma o echipă în adevăratul sens al cuvintelor. Nucleul echipei nu s-a schimbat, suntem doar 4-5 jucătoare bune

În perioada în care am jucat la Oltchim, echipa era formată 99% din jucătoare române. Era și acea generație extraordinară a naționalei României, care era compusă din jucătoare de la Oltchim. Era și alt sistem atunci, nu exista final four. Am jucat acea finală în 2010, împotriva unei echipe extraordinare a Viborgului și am avut destul de puține șanse de a câștiga”, a mai spus Cristina Neagu, la Digi.

”Visul meu este să câștig Liga Campionilor cu o echipă din România. Am venit la CSM pentru că simt că pot să reușesc lucrul ăsta. Sunt sigură că avem foarte multe șanse atât timp cât vom închega o echipă în adevăratul sens al cuvântului”, a încheiat aceasta.

Campioana en titre, Gyori Audi ETO KC, de va afla în Grupa B, alături de Rostov pe Don, deținătoarea Cupei EHF, FC Midtjylland și echipa franceză Brest Bretagne Handball, la care joacă și românca Melinda Geiger.

În competiția masculină, Dinamo București a picat în grupa C, cu Abanca Ademar Leon (Spania), Sjkern (Danemarca), RK Gorenje (Slovenia), Kadetten Schauffhausen (Elveția) și Elverum (Norvegia).

Campioana României a evitat echipe puternice precum Montpellier (Franța) și Motor Zaporoje (Ucraina), Dinamo urmând să debuteze în competiție în perioada 13-17 septembrie.

„Chiar am ghicit adversarii. Ademar și Kadetten sunt cele mai dificile adversare, au experiență în Champions League. Anul trecut, a fost un debut pentru foarte mulți dintre jucători. Puteam mai mult, dar nu am crezut foarte mult în noi.

Acum, noi avem un lot extrem de valoros și să trecem de grupe este un obiectiv realizabil, deși este foarte greu. Trebuie să ne concentrăm mai mult și să forțăm o calificare istorică. Ne putem dubla sau chiar tripla pe posturi, iar concurența este benefică”, a spus Alin Șania, la emisiunea Săptămâna de Handbal, de pe Digi Sport 2.

În Grupa A se află FC Barcelona Lassa (Spania), Vardar Skopje (Macedonia), Rhein-Neckar Loewen (Germania), HC PPD Zagreb (Croația), Orlen Wisla Plock (Polonia), MOL-Pick Szeged (Ungaria), IFK Kristianstad (Suedia), HBC Nantes (Franța).

Grupa B cuprinde echipele Telekom Veszprem HC (Ungaria), KS Vive Tauron Kielce (Polonia), Paris Saint-Germain Handball (Franța), Aalborg Handball (Danemarca), HC Meșkov Brest (Franța), Celje Pivovarna Lasko (Slovenia), SG Flensburg-Handewitt (Germania), THW Kiel (Germania).

În Grupa D au fost repartizate Metalurg Skopje (Macedonia), Motor Zaporoje (Ucraina), Montpellier Handball (Franța), Beșiktaș Mogaz Istanbul (Turcia), Cekovskie Medvedi (Rusia) și câștigătoarea grupei de calificare la care participă Sporting Lisabona (Portugalia), Cocks (Finlanda), Tatran Presov (Slovacia) și Alpla HC Hard (Austria).

Vardar este campioana en titre, aflându-se în Grupa A, alături de multipla campioană FC Barcelona Lassa, Rhein-Neckar Loewen, HC PPD Zagreb, Orlen Wisla Plock, MOL-Pick Szeged, IFK Kristianstad și HBC Nantes.

Ultima etapă va avea loc la începutul lunii martie 2018.

Citește și: Au supraviețuit în Afganistan, dar au murit pe un drum din România. Cine sunt militarii care și-au pierdut viața în accidentul de la Dâmbovicioara

 
 

Urmărește-ne pe Google News