Sportivii români vor purta echipamente de prezentare marca Peak la toate competițiile pe care le vor disputa sub egida CIO, începând cu JO de iarnă 2018 până la JO de vară 2024, conform unui parteneriat în valoare de 1,5 milioane euro.
Delegația tricoloră a plecat joi, 1 februarie, spre Coreea de Sud. Cam subțirel îmbrăcați. La PyeonChang, -1 grad Celsius!
Firma SportLife Romania a fost înființată în 2003 și este administrată de Mărgărit Amza, 33 de ani. Acesta a practicat handbal timp de opt ani, iar pasiunea pentru o sport o moşteneşte de la tatăl său.
”Tata a fost cel care m-a îndrumat mereu către sport”, spune tânărul om de afaceri, care a renunțat la sport după ce a fost admis la facultate.
SportLife distribuie la nivel național nu mai puțin de 30 de branduri de echipamente și materiale sportive. Este prima companie care a adus în mod oficial în România branduri ca H2O, Hummel sau PEAK.
SportLife are legături și cu Federația Română de Fotbal. ”Din 2007 organizăm Cupa E.ON Kinder, împreună cu A.C.S. Kinder şi sponsorii acestora, societatea E.ON Gaz România”, a precizat Mărgărit Amza, al cărui tată, Constantin Amza Mărgărit, are relații puternice în structurile politice din județul Mureș. Amza senior a fost președintele filialei PRM Mureș, iar în 2006 spunea că deconspirarea Securității i se pare „o modalitate tardivă”. În 2009, era administrator la SC Voința Sport SRL.
SportLife a derulat sau desfășoară parteneriate pentru dezvoltarea sportului juvenil cu diferite foruri de specialitate: Federația Română de Atletism, Federația Română de Handbal, Federația Română de Kempo, Federația Română de Arte Marțiale, Federația Română de Gimnastică, Federația Română de Culturism și Fitness și Federația Română de Baschet.
Tot pe filiera Tîrgu Mureș a ajuns la FRF în 2015 și noul sponsor tehnic al echipei naționale de fotbal a României. Joma nu are însă legătură cu SportLife.
Cine e furnizorul de echipament pentru COSR după rușinea de la Jocurile Olimpice de la Rio. Unde e implicat noul partener chinez
După ultimele ajustări, echipa olimpică a României pentru PyeongChang 2018 numără 28 de sportivi, dintre care o rezervă, și 27 de tehnicieni și oficiali.
Cei 28 de sportivi și antrenorii lor care vor face deplasarea la PyeongChang 2018:
Bob – opt sportivi: Maria Adela Constantin și Andreea Grecu (bob 2), Mihai Cristian Tentea și Nicolae Ciprian Daroczi (bob 2); Dorin Alexandru Grigore, Florin Cezar Crăciun, Levente Bartha (bob 4), Beatrice Puiu (rezervă)– antrenori Paul Neagu (bob 2 – feminin), Iulian Daniel Păcioianu (bob 2 – masculin), Silviu Dan Scurtu (bob 4);
Schi alpin – doi sportivi: Alexandru George Barbu, Ania Monica Germaine Caill – antrenor Sebastian Petruș Barbu;
Patinaj viteză – o sportivă: Alexandra Ianculescu – antrenor Gregg Douglas Planert
Schi fond – trei sportivi: Alin Florin Cioancă, Paul Constantin Pepene, Timea Lorincz – antrenori Carlo Zoller și Constantin Daniel Borca;
Sărituri cu schiurile – o sportivă: Daniela Vasilica Haralambie – antrenor Csaba Magdo-Nemeth;
Biatlon – șase sportivi: Eva Tofalvi, Cornel Dumitru Puchianu, Nicolae Remus Faur, George Razvan Buta, Gheorghe Iulian Pop, Marius Petru Ungureanu – antrenori Gheorghe Gârniță, Gheorghe Vasile, Simon Marton; maseur – Cristian Marian Moșoiu; serviceman – Roland Ciprian Gerbacea;
Sanie – cinci sportivi: Raluca Strămăturaru (simpu feminin), Valentin Crețu, Andrei Turea (simplu masculin), Cosmin Atodiresei, Stefan Mușei (dublu masculin) – antrenori Eugen Teodor Radu (sanie dublu), Alexandru George Comșa (sanie simplu);
Skeleton – doi sportivi: Maria Marinela Mazilu, Dorin Dumitru Velicu – antrenor Delia Ivas.