Omul de afaceri George Copos a început construcția Ana Tower toamna trecută, clădire de birouri proiectată să aibă 24 de etaje și o înălțime de peste 125 de metri. Lucrările ar urma să fie finalizare în decembrie 2019. Investiția a fost evaluată, conform profit.ro, la circa 50 de milioane de euro. Construcția va avea o suprafață de 50.000 metri pătrați.

Ieri, se lucra de zor la turnul de birouri, o grămadă de muncitori intrau și ieșeau din șantierul din zona Casei Presei Libere din București. Mai multe macarale „râdeau în soare” pentru investiția lui Copos, care vine foarte des pe șantier, măcar de două ori pe săptămână.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Ana Tower, companie membră a Ana Holding, a fost înființată în 2007, cu ideea de a construi un turn de birouri Clasa A care să reprezinte cea mai înaltă clădire din București.

Top 4 clădiri din Capitală, după înălțime

Cu 125 de metri înălțime, turnul lui Copos ar devenit cea a doua cea mai înaltă construcție din București

  • Sky Tower (proprietatea Raiffeisen Property International GmbH) – 137 de metri
  • Bucharest One (portofoliul Globalworth) – 120 de metri
  • Tower Center International – 106 metri
  • Casa Presei Libere – 104 metri

Profit.ro a anunțat anul trecută că George Copos a preluat controlul integral asupra societății Ana Tower Offices, care va opera clădirea, cumpărând participația de la Global Trade Centre, de 50% din capitalul social.

„Va fi o clădire doar de birouri. Sunt fi credite și banii noștri pentru construcție. Eu sunt român și investesc în România” – George Copos.

George Copos a fost eliberat condiționat din închisoare în aprilie 2015, după ce a executat o treime din pedeapsa de 4 ani, contopită din două dosare, „Loteria 1” și „Dosarul transferurilor”.

A uitat de fotbal și a revenit la afacerile imobiliare, deținând mai multe hoteluri pe Litoral, în București sau la Poiana Brașov.

„Nea George” deține și hotelul Athenne Palace, cel în care premierul Liviu Dragnea a spus că s-au cazat presupușii lui asasini!

Alexandra Copos, fiica omului de afaceri George Copos, implicată de mai mulți ani în afacerile acestuia, se ocupă prioritar de Athénée Palace Hilton.

Deși a fost asociat cu proiectele cluburilor care au purtat numele de Rapid după faliment, Copos nu a spus clar niciodată dacă e implicat în vreun fel.

George Copos a preluat Rapidul în 1992 și a fost patron până în 2013, cucerind cu echipa din Giulești 2 titluri, 4 cupe, 4 Supercupe, și o Cupă a Ligii. El însuși a dezvăluit că a investit 32.000.000 de euro în fotbal.

În ce investește George Copos 50 de milioane de euro. ”Eu sunt român și investesc în România”


Citiți și:

 
 

Urmărește-ne pe Google News