Nu este cazul să le plângă cineva de milă celor aflați după gratii. Foștii lor apropiați dezvăluie că aceștia au strâns averi uriașe ca și conducători de cluburi, fie ca impresari. Iar unele dintre măgăriile comise nici măcar n-au fost anchetate. Din varii motive, nu au apărut în dosarele de corupție.
Un bun cunoscător al fenomenului a acceptat să vorbească, sub protecția anonimatului: ”Nu vă fie frică, Borcea are de unde plăti. De ce nu îl întrebați pe Ciobotariu (n.r. – fost jucător la Dinamo) ce bani îi dădea Borcea? Înainte să se transfere în Belgia, Ciobi avea contract la Dinamo de 20.000 de dolari pe lună, dar el încasa doar 10.000. Cine credeți că lua restul de 10.000de dolari, în locul lui? Iar acesta este doar un caz. Vă închipuiți ce măgării s-au făcut la Dinamo, cu Marian Albu director economic? Problema este că Ciobi și alții ca el se tem să vorbească, pentru că mai există probele, fie acestora li s-au șters urma. În cazul lui Mitea, la fel. Apărea în acte că este plătit cu 400.000 de dolari pe an, dar el primea doar 100.0o0!”.
Liviu Ciobotariu, actual antrenor al formației ASA Târgu Mureș, ocupanta locului secund în Liga I la fotbal, a participat cu naționala României la Cupa Mondială din 1998.
Fostul dealer de butelii a căzut cel mai rău!
Închis pentru șase ani și patru luni de închisoare, Borcea a căzut cel mai rău dintre cei opt inculpați. Asta pentru că a primit, alături de Ioan Becali, pedeapsa cea mai mare, deși numele său nu apărea, precum cel al lui Giovani, în toate vânzările de jucători! În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.
Ca să spere la o eliberare condiționată, spre deosebire de alți inculpați (frații Becali, de exemplu, ca s-au declarat faliți și nu au achitat prejudiciul, mutându-și bunurile pe alte nume), fostul oficial a decis să fie de bună-credință, la fel ca și Gică Popescu, de altfel. În plus, nici statul nu l-a slăbit: a dispus confiscările speciale decise de judecători. În cazul lui Cristian Borcea este vorba despre suma de 1.252.384 de dolari. Borcea avea de plătit, conform deciziei Curții de Apel București de pe 4 martie 2014, 1.173.197 de dolari și 265.000 de lei cheltuieli de judecată, având, în momentul arestării, o avere estimată de 38.000.000 de euro.
Condamnările dictate pe 4 martie 2014 de către Curtea de Apel București
Cristi Borcea – 6 ani şi 4 luni
Ioan Becali – 6 ani şi 4 luni
Victor Becali – 4 ani şi 8 luni
George Copos – 3 ani şi 8 luni
Mihai Stoica – 3 ani şi 6 luni
Jean Pădureanu – 3 ani şi 4 luni
Gigi Neţoiu – 3 ani şi 4 luni
Gică Popescu – 3 ani, o lună și 10 zile
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!