Ionuț Rada și-a început cariera la Craiova, orașul natal. A debutat în Liga 1 pentru Universitatea, dar după doar patru meciuri a fost împrumutat Rocar, apoi transferat la Rapid.

„Când eram foarte tineri, mai primeam câte un capac de la antrenori, dar nu te puteai supăra pentru că era mai mult o ceartă părintească. Acum, dacă vedem astfel de gesturi, trecem la partea de abuz! Eu n-am perceput-o ca pe un abuz sau drept ceva care să mă afecteze”, spune Rada.

„Am simțit dezamăgire că Rapid m-a lăsat să plec”

După o scurtă perioadă petrecută la FC Național, Gică Popescu, cel care deținea procente dintr-un eventual transfer al său de la Rapid, l-a anunțat că e dorit de Gheorghe Hagi la Steaua:

„Atunci când te vrea un antrenor precum Hagi, te mobilizezi să faci pasul următor, așa că am zis «OK!». Am simțit dezamăgire că Rapid m-a lăsat să plec, la fel ca la Craiova. Îmi doream să-mi fi spus: «Tu ești important pentru noi. Nu pleci la Steaua!»”. Dar nu s-a întâmplat lucrul ăsta. Dar când au primit oferta de 1,6 milioane au zis imediat «Da»!”.

FCSB este Steaua! Aici nu am niciun dubiu. Aici nu a fost nicio întrerupere, niciun faliment, nu a dispărut nicio echipă așa cum a fost la Craiova. Acolo e un pic mai complicat. E foarte greu să spun care dintre cele două echipe este Universitatea Craiova.

Ionuț Rada, fost internațional:

Mutarea a surprins pe toată lumea, inclusiv pe cei de la Steaua: „Niciun jucător nu știa de transfer. Doar Hagi, Adrian Ilie și patronul. M-am prezentat la echipă chiar înainte de Supercupă. Am intrat în biroul lui Hagi, unde erau jucătorii importanți. Nu pricepeau ce caut la ei în birou. Apoi a intrat Adrian Ilie și i-a anunțat. Chiar și Mirel Rădoi, pe care-l accidentasem pe Giulești, m-a primit foarte bine. Mi-a plăcut personalitatea lui”.

Întâlnirea cu Papa Francisc la Vatican

Catrinel, fetița lui Ionuț, a primit binecuvântarea Papei. Urma Eva, a doua fetiță | Foto: Arhivă personală Ionuț Rada

Finalul carieriei l-a prins pe Rada la Fidelis Andria în Italia. Iar acolo a avut șansa să-l cunoască pe Papa Francisc.

„Înainte de meciuri aveam întâlnire cu preotul echipei. Mi s-a părut ciudat, dar și frumos în același timp. Spuneam rugăciunea împreună. La un moment dat ne-a întrebat cine vrea să meargă să-l întâlnească pe Papa. Am mers la Vatican. Preț de câteva secunde a interacționat cu noi. A fost o emoție și am simțit-o chiar acolo! Rămâi fără glas. E ceva impresionant”, a spus fostul fundaș la „Prietenii lui Ovidiu”, de pe GSP.RO.

Urmărește-ne pe Google News