Libertatea: Fabrizio, poveşteşte-ne un pic despre vinul vostru.
„Am vândut 8.000 de sticle de Il Dieci di Mutu”
Trei sortimente de Il Dieci, la cutii de 750 ml, s-au produs la San Felice, 100 km de Florenţa: vin alb (struguri de Vermentino), vin roze (făcut cu struguri de Cabernet şi Sangiovese) şi vin roşu (Merlot şi Sangiovese). O cutie costa 14 euro, iar fanii „Viola” aveau reducere de 20%. Chiar dacă au exista mai multe proiecte premium, inclusiv un vin ce urma să fie botezat „Il Fenomeno”, părţile au încheiat colaborarea în 2009.
„Mutu prefera vinul roşu”, dezvăluie Nencioni care şi-a amintit: „Noi am fost gata cu produsul în iunie 2008, iar prima livrare către Adi am făcut-o chiar pe timpul Campionatului European din Elveţia şi Austria. El a cerut să-i trimitem 600 de sticle direct în cantonamentul naţionalei de la Sankt Gallen! Probabil că a vrut să facă mai multe cadouri colegilor şi să se laude cu ce vin bun îi poartă numele. Era un vin cald, aromat, de familie”.
Aţi mai lucrat cu sportivi?
Nu, Adi a a fost singurul partener de afaceri cu asemenea pedigree.
Şi lui Roy Hodgson îi plăcea vinul cu amprenta românului!
Vă aminţiţi cui aţi mai trimis vinul „Il Dieci”?
Da, şi e un story interesant! Prin intermediul unui prieten, distribuitor şi suporter al echipei Inter, pe care o susţin şi eu, am livrat câteva sute de sticle britanicului Roy Hodgson şi lui Jose Mourinho, ambii foşti antrenori ai „nerrazzurrilor”. Chiar glumeam, gândindu-ne la problemele pe care Adrian le-a avut cu tehnicianul lusitan, că s-au împăcat cu băutura noastră! De la alcool în excces te mai cerţi, însă, dacă îl consumi responsabil, uite că poţi să fumezi pipa păcii…
Jose Mourinho a venit să vadă amicalul România – Finlanda. Motivul prezenţei la Ploieşti / VIDEO
Fostul mare fotbalist suedez Nils Liedholm a fost primul
Regretaţii Nereo Rocco şi Bearzot, dar şi Malesani, Spalletti, Paolo Rossi, Pirlo, Tommasi, Barzagli, Bonera, Dainelli, Gamberini, toţi au podgorii şi produc vin, al lor sau cu numele lor.
Se spune că vinul linişteşte mintea sau că dezleagă limbile, nu? Să curgă vinul, să înceapă party-ul, aşadar! Dincolo de numele pe care le-ai menţionat, Demetrio Albertini şi Alessandro Costacurta sunt mari iubitori de vinuri. Însă, primul care a devenit un producător serios, în Piemont, a fost fostul mare fotbalist suedez Nils Liedholm. Fiul regretatului jucător de la Milan, apoi antrenor în Peninsulă, încă produce Grignolino cu sigiliul familiei.
Italia a ratat calificarea la Mondialul din Rusia. De ce?
E simplu: am fost o echipă mediocră, cu un antrenor slab şi depăşit, Ventura! Nu am văzut nici măcar un meci bun jucat de ”Squadra Azzurra” în preliminariile CM 2018! Şi apoi, în play-off, Suedia a fost mai solidă, mai puternică. Am rămas acasă, meritam asta, dar o să renaştem, ca întotdeauna!
Partea pozitivă a ratării calificării Italiei la Mondial!
A afectat vânzările acesta contraperformanţă a fotbalului?
Nici vorbă! De fapt, în loc să rămână în faţa televizorului pentru a viziona meciurile, oamenii au ieşit mai des în restaurante şi baruri de vin.
U2 şi Bernado Corradi, la nuntă la San Felice
Ultimii oaspeţi VIP la San Felice au fost trupa irlandeză U2 – „fiica unuia dintre artişti s-a căsătorit la noi”, spune Nencioni, şi Bernardo Corradi, fostul atacant al naţionalei Italiei, ex-Lazio, Parma ori Udinese. Din păcate, Giacomo, fiul de 1 an şi 8 luni al lui Corradi (41 de ani) şi al actriţei Elenei Santarelli, 37 de ani, e grav bolnav. Hotelul ‘Borgo San Felice, ridicat în 1990, aparţine reţelei Relais&Chateaux, are piscină, Spa, dar are şi fine dining restaurant, Poggio Rosso, cu o stea Michelin.
Între chinezi de la Suning şi Massimo Moratti
Nencioni, care a jucat fotbal la nivel amator, ţine cu Inter Milano. E unul dintre puţinii suporteri satisfăcuţi de acţionariatul din China: „Suning este o companie puternică, nu cum au fost asiaticii de la AC Milan. Chinezii investesc şi încearcă să construiască o echipă tare. Totuşi, Massimo Moratti a fost mai pasionat! Cu românul vostru, Cristi Chivu, în echipă, în 2010 am cucerit tot, titlu, Cupa, Supercupa, Liga Campionilor, Campionatul Mondial al Cluburilor…”
Mutu a fost pentru prima oară în carieră depistat pozitiv la finalul anului 2004, pe vremea când evolua la Chelsea. Londonezii îl achiziţionaseră în vara lui 2003, de la Parma, contra a 22.750.000 de euro, şi a renunţat la serviciile „Briliantului” în octombrie 2004, după ce jucătorul a găsit pozitiv cu cocaină la un control antidoping comandat chiar de antrenorul lui, Jose Mourinho, cel care sesizase viaţa dezordonată a fotbalistului român. Adi, care a reuşit 7 goluri în 34 de mecuri pentru „The Blues” a fost suspendat şapte luni. Reprezentanţii lui Chelsea n-au fost de acord cu pedeapsa, pe care au considerat-o prea mică, şi au decis, în mod unilateral, desfacerea contractului de muncă pe 29 octombrie 2004. Ulterior, britanicii i-au cerut daune de 22.000.000 de euro. În 2015, după 11 ani de certuri şi de diverse procese, în care au fost implicate şi cluburile Livorno şi Juventus, unde a ajuns Mutu de la Chelsea, reprezentanţii Tribunalului Sportiv de la Lausanne au decis acuzele pe care cei de la Chelsea le-au adus fotbalistului şi cluburilor italiene, adică echipele care l-au legitimat pe Adi după ce a fost dat afară de clubul englez, sunt nejustificate.
Dacă Fabrizio Nencioni, directorul comercial şi de vânzări, a jucat fotbal şi ţine cu Inter Milano, Leonardo Bellaccini, „winemaker” din 1984 (foto amândoi, în poza principală), cel care conduce muncitorii ce îngrijesc vinul, nu are nici o treabă cu fotbalul: „Eu sunt pasionat de călărie. Am patru cai, îmi place să călăresc prin pădure. La fotbal nu prea mă uit”.
Citește și:
- Adrian Mutu a preluat echipa secundă a celor de la Al-Wahda. Prietenul Reghecampf i-a găsit de lucru
- Adrian Mutu, demis de la FC Voluntari. Costel Gâlcă, noul antrenor
- Adrian Mutu şi-a început activitatea de manager sportiv la FRF: ”Îl vrem şi pe Chivu lângă noi. Nu ne rugăm de Radu Ştefan” | VIDEO
Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!