Cacaoa este plină de vitamine, minerale și antioxidanți, iar cercetătorii recomandă să nu îți lipsească din alimentație. Cea mai bună sursă de cacao este ciocolata, însă produsele din comerț sunt pline de grăsimi nesănătoase, zahăr și conservanți care îți pun în pericol silueta și nu sunt atât de bune pentru organism.

Rețetă de ciocolată

Dacă vrei să îți faci acasă ciocolată, nu ai nevoie decât de 3 ingrediente: ¼ de cană de ulei de cocos, pe care îl măsori în stare lichidă, ¼ cană de cacao și 2-3 linguri de miere de albine. Pune toate ingredientele într-un bol și amestecă-le, folosind un tel sau un mixer. Asigură-te că nu rămân cocoloașe, apoi toarnă compoziția într-o tavă sau în forme speciale, astfel încât ciocolata să nu îți iasă prea groasă. Poți să folosești și formele pentru gheață și îți vor ieși niște bomboane delicioase. Adaugă compoziția la frigider și las-o să se întărească timp de o oră. De altfel, este indicat să păstrezi ciocolata obținută la frigider, pentru că altfel se topește.

Dacă vrei, poți adăuga în compoziția pentru ciocolată și condimente precum scorțișoară, mentă, nucă de cocos, nuci sau alune.

Sursa foto: Thinkstockphotos.

Urmărește-ne pe Google News