Jucătoarea română Simona Halep, numărul unu mondial în tenisul feminin, trebuie să joace ofensiv pentru a avea şanse să câştige titlul la Roland Garros, în finala de sâmbătă (ora 16,00), a afirmat Martina Navratilova, o legendă a circuitului feminin, în editorialul său pentru site-ul WTA.

”Pentru mine, greşeala pe care a făcut-o Halep în finala de anul trecut la French Open contra Jelenei Ostapenko a fost că a jucat prea defensiv, a jucat ca să nu piardă. Dar campionii învaţă din greşelile lor şi nu cred că va face din nou aceeaşi greşeală într-o situaţie similară, aşa că mă aştept să joace agresiv cu Sloane Stephens. Simona Halep ştie că trebuie să joace ofensiv. Nu poate juca să nu piardă, trebuie să joace la victorie. Cred că aceasta este lecţia pe care a învăţat-o anul trecut. Chiar dacă nu vrea să o facă, se va convinge că trebuie să o facă”, a scris Navratilova, citată de Agerpres.

”Pe măsură ce a avansat în turneu, Halep a devenit tot mai agresivă şi ar trebui să fie destul de încrezătoare în ea şi în jocul său după ce a învins-o pe Garbine Muguruza cu 6-1, 6-4 în semifinale. Muguruza a lovit puternic mingea şi s-a mişcat bine, dar nu a putut să deschidă jocul. De-a lungul turneului, Halep a fost mai agresivă, mai proactivă prin poziţionare şi prin alegerea loviturilor”, a explicat jucătoarea de origine cehă.

Martina Navratilova: ”Atitudinea Simonei Halep a fost extraordinară la Paris”

”Atitudinea Simonei Halep a fost extraordinară la Paris. Chiar şi când a fost frustrată, a durat doar un punct, iar apoi a fost pregătită pentru următorul – nu a lăsat frustrarea să persiste”, a subliniat Navratilova, câştigătoarea a 18 titluri de Mare Şlem la simplu, dintre care două la Roland Garros (1982, 1984).

Navratilova a mai spus că se aşteaptă la o luptă intensă şi ar fi ”surprinsă” dacă meciul s-ar încheia în două seturi, ”deoarece ambele au stiluri similare, iar Stephens este mai puternică. Ambele lovesc pe contră, în cea mai mare parte a timpului. E interesant – ambele finaliste preferă să joace de pe fund, dar ambele trebuie să avanseze, să iasă din zona de confort şi să fie mai active decât îşi doresc. (…) Ambele se apără foarte bine şi va fi greu pentru ele să reuşească lovituri direct câştigătoare. Şi niciuna nu vrea să vină la fileu, din acest motiv va fi greu să găsească deschiderile”.

Navratilova a subliniat că presiunea este mai mare pe Halep, care a pierdut trei finale de Mare Şlem până acum, două la Roland Garros (2014, 2017) şi una la Australian Open (2018), iar singurul mod de a trece peste eşecul din finala de anul trecut, cu oustidera Ostapenko, este să câştige acum în faţa campioanei de la US Open. Pe de altă parte, acum Halep nu mai este aşa de mare favorită cu Stephens, iar asta mai ia din presiune.

Simona Halep (26 ani) o conduce pe Stephens (25 ani, 10 WTA) cu 5-2 în meciurile directe, având o victorie chiar la Roland Garros, în 2014, în optimi, cu 6-4 6-3, românca jucând ulterior finala cu Maria Şarapova.

Simona Halep a câştigat ambele dueluri pe zgură, prima victorie fiind consemnată în 2012, în primul tur la Barcelona, cu 6-4, 6-4. Stephens a obţinut apoi două succese la rând, în 2013, în optimi la Hobart, cu 6-4, 6-0, şi la Australian Open, în primul tur, cu 6-1, 6-1. Au urmat patru victorii consecutive ale Simonei, la Roland Garros (2014), la Miami (2015) cu 6-1, 7-5 în sferturi, la Washington, în primul tur, cu 7-6 (3), 6-0, şi la Cincinnati, în semifinale, cu 6-2, 6-1, ambele anul trecut.


Câţi bani primeşte Simona Halep dacă va câştiga turneul de la Roland Garros 2018

Cum arată Sloane Stephens, adversara Simonei Halep din finala de la Roland Garros / GALERIE FOTO&VIDEO

10 ani de la victoria junioarei Simona Halep la Roland Garros. Cum arată Elena Bogdan, învinsa din finală

Cine televizează meciul Simona Halep – Sloane Stephens, finala Roland Garros 2018

VIDEO/CTP a plâns, în direct la TV, după calificarea Simonei Halep în finala de la Roland Garros. “A fost primul ei meci ca legendă a tenisului”

Urmărește-ne pe Google News