Final de meci. România a făcut o primă repriză bună și o a doua modestă.“Stejarii” au păcătuit prin numărul prea mare de erori “neforțate” în ofensivă și prin spațiile prea generoase oferite francezilor în apărare, în ultimele douăzeci de minute ale partidei. Rugbiștii noștri au la dispoziție mai puțin de trei zile pentru refacere și pregătirea următoarei “misiuni imposibile”, programată duminică, contra Irlandei. 

Minutul 79: Franța reușește un nou eseu, al cincilea, prin Gael Fickou, iar Rory Kockott transformă.

Minutul 74: Eseu pentru România, reușit de Valentin Ursache! Din păcate, Florin Vlaicu ratează transformarea.

Minutul 70: România dă impresia că a cedat fizic și psihic și le permite francezilor să înscrie al patrulea eseu, prin Wesley Fofana. Datorită acestei reușite, adversarii vor primi și punctul bonus în clasamentul grupei D.

Minutul 66: Franța marchează al treilea eseu, prin Sofiane Guitoune, care îl reușește pe al doilea, iar Morgan Parra nu ratează transformarea.

Minutul 60: Valentin Ursache face o cursă foarte bună și câștigă circa 20 de metri, se apropie de 22-ul francez, dar suntem penalizați pentru că un jucător s-a aruncat asupra grămezii.

Sondaj INSCOP la comanda Libertatea. Alegeri prezidențiale: Candidatul cel mai bine pregătit și cel mai slab pregătit
Recomandări
Sondaj INSCOP la comanda Libertatea. Alegeri prezidențiale: Candidatul cel mai bine pregătit și cel mai slab pregătit

Minutul 59: a doua schimbare în echipa României: Andrei Rădoi în locul lui Otar Turashvili.

Minutul 58: Scăpăm cu fața curată dintr-o situație periculoasă. Molul francezilor înainta amenințător spre terenul nostru de țintă, dar beneficiem de o lovitură de pedeapsă, după ce un adversar a făcut un paravan în timpul molului.

Minutul 53: România obține o repunere din margine exact la marginea 22-ului francez. Din păcate, pierdem balonul, pentru a treia oară într-o situație identică. 

Minutul 46: prima schimbare în echipa României: Csaba Gal îi ia locul lui Dănuț Dumbravă.

Minutul 44: România se afla într-o situație bună în 22-ul francez, dar Johan Van Heerden scapă mingea înainte.

A început repriza a doua.

Pauză. România a creat impresia că putea obține mai mult din prima repriză. A fost la câțiva centimetri de eseu, dar a avut câteva minute de nesiguranță după eliminarea temporară a lui Paulică Ion.

Minutul 40: Florin Vlaicu reușește transformarea și scorul se modifică: Franța – România 17-6.

Minutul 36: O nouă fază frumoasă reușită de România, Fercu fiind scos în afara spațiului de joc într-o moment periculos pentru francezi. 

Minutul 34: 17-3 pentru Franța! Yannick Nyanga reușește al doilea eseu pentru Franța, iar Morgan Parra aduce celelalte două puncte. România nu mai reușește nimic notabil după ce Paulică Ion a văzut cartonașul galben.

Toate taxele care ar putea crește în 2025. Scumpiri pe bandă, din cauza pomenilor guvernamentale
Recomandări
Toate taxele care ar putea crește în 2025. Scumpiri pe bandă, din cauza pomenilor guvernamentale

Minutul 31: 10-3 pentru Franța! Adversarii profită de superioritatea numerică și Sofiane Guitoune reușește un eseu, iar Morgan Parra mai pune două puncte în dreptul “cocoșilor”.

Minutul 30: Paulică Ion vede cartonașul galben pentru că a prăbușit molul și va sta pe margine timp de 10 minute. 

Minutul 25: Florin Vlaicu ratează o lovitură de pedeapsă dintr-o poziție favorabilă, perpendiculară pe buturile Franței, și România irosește șansa de a trece în avantaj.

Minutul 18: România intră pentru prima dată în 22-ul Franței. Obținem o lovitură de pedeapsă, refuzăm transformarea și trimitem mingea în margine. Stadionul aplaudă. La faza următoare, Florin Vlaicu pătrunde în spațiul de țintă, iar arbitrul cere arbitraj video, pentru a afla dacă a fost eseu. “Nu există o dovadă clară că balonul a atins spațiul de țintă”, se aude transmițând arbitrul video. Prin urmare, Florin Vlaicu alege, de această dată, să transforme lovitura de pedeapsă. 3-3!

Minutul 15: Câștigăm o margine pe repunere franceză în jumătatea noastră de teren, dar nu reușim să înaintăm.

Minutul 11: Grămadă ordonată cu introducerea României. Macovei scapă mingea înainte și grămada ordonată se va repeta, dar cu introducere franceză. 

Laura Crișan, fiica afaceristului ucis în atentatul cu bombă de la Arad, pusă în libertate, alături de ceilalți doi suspecți
Recomandări
Laura Crișan, fiica afaceristului ucis în atentatul cu bombă de la Arad, pusă în libertate, alături de ceilalți doi suspecți

Minutul 8: 3-0 pentru Franța! Morgan Parra transformă fără emoții lovitura de pedeapsă. 

Minutul 6: Lovitură de pedeapsă de la mijlocul terenului pentru francezi, după o greșeală comisă de Kinikinilau (nu a eliberat zona placajului). Cocoșii se apropie de terenul nostru de țintă și obțin o nouă lovitură de pedeapsă, după un ofsaid al lui Dumbravă.

Minutul 2: Prima grămadă ordonată a meciului, după un înainte comis de “stejari”. Românii reușesc să-i împingă pe francezi și Florin Vlaicu execută lovitura de pedeapă și obține o margine, dar pierdem balonul pe propria repunere.

A început meciul!

Ora 21.58: începe intonarea celor două imnuri naționale: după “La Marseillaise” urmează “Deșteaptă-te, române!”.

Echipa României a ieșit la încălzire pe stadionul olimpic din Londra.

FRANȚA: 1.Vincent Debaty, 2. Dimitri Szarzewski (căpitan), 3. Uini Atonio, 4. Bernard Le Roux, 5. Alexandre Flanquart, 6. Yannick Nyanga, 7. Fulgence Ouedraogo, 8. Louis Picamoles, 9. Morgan Parra, 10. Remi Tales, 11. Noa Nakaitaci, 12. Wesley Fofana, 13.Gael Fickou, 14. Sofiane Guitoune, 15. Brico Dulin.

REZERVE: 16. Benjamin Kayser, 17. Ben Arous, 18. Nicholas Mas, 19. Yoann Maestri, 20. Damien Chouly, 21. Rory Kockott, 22. Frederic Michalak, 23. Mathieu Bastareaud

Antrenor: Phillipe Saint-André

ROMÂNIA: 1. Mihai Lazăr, 2. Otar Turashvili, 3. Paulică Ion, 4. Valentin Popârlan, 5. Johan Van Heerden, 6. Valentin Ursache, 7. Viorel Lucaci, 8. Mihai Macovei (căpitan), 9. Florin Surugiu, 10. Dănuț Dumbravă, 11. Adrian Apostol, 12. Florin Vlaicu, 13. Paula Kinikinilau, 14. Mădălin Lemnaru, 15. Cătălin Fercu.

REZERVE: 16. Andrei Rădoi, 17. Andrei Ursache, 18. Horațiu Pungea, 19. Ovidiu Toniță, 20. Stelian Burcea, 21. Valentin Calafeteanu, 22. Ionuț Botezatu, 23. Csaba Gal.

Antrenor: Lynn Howells

Arbitru: Jaco Peyper (Africa de Sud)

Stadion: Olimpic (Londra)

_______________________________________________________________

A fost odată ca niciodată, când naționala de rugby România era suficient de puternică pentru a-i determina pe organizatorii Turneului Celor 5 Națiuni (astăzi, al celor 6) să ia în calcul varianta de o invita să participe la celebra competiție. Se întâmpla pe vremea când jucam de la egal la egal cu Franța, formație împotriva căreia astăzi părem victime sigure.

Ultima victorie a României împotriva Franței datează din 1990 (6-12); de atunci, “cocoșii” au câștigat toate întâlnirile, 14 la număr, uneori la diferențe de scor considerabile, precum în 2006, la ultima întâlnire (62-14), în 1999 (62-8), în 1995 (52-8) sau în 1993 (51-0). Au existat, însă, și perioade în care “stejarii” au jucat de la egal la egal cu francezii, bifând victorii, remize și eșecuri “la limită” (11-5 în 1960, 5-5 în 1961, 3-0 în 1962, 6-6 în 1963, 6-9 în 1964, 15-14 în 1968, 9-14 în 1969, 6-7 în 1973, 15-10 în 1974, 15-12 în 1976, 15-0 în 1980). Dar vremea aceea fuse, fuse și se duse.

Jocul în sine este mai important decât rezultatul

Pentru că decalajul valoric dintre cele două reprezentative a crescut constant în favoarea francezilor după 1990, tot ce ne putem dori astăzi, în mod realist, este o evoluție cât mai bună a rugbiștilor români, la sfârșitul căreia să putem afirma, chiar dacă scorul ne va fi defavorabil, că ai noștri au făcut tot ce au putut. De altfel, acesta este și obiectivul jucătorilor. “Dacă la sfârșitul meciului vom spune că am dat totul pe teren, asta cred că va fi cel mai important, iar dacă la sfârșit și rezultatul ne va ajuta, ar fi extraordinar”, a declarat mijlocașul la grămadă Valentin Calafeteanu. “În orice competiție, cel mai important meci este primul. Trebuie să ai cea mai bună prestație în primul meci”, a afirmat și antrenorul Lynn Howells. 

Adversarii ne cunosc calitățile și se tem de ele

De partea cealaltă, francezii nu se consideră deja învingători. “Românii sunt jucători puternici, care iubesc provocările. Împotriva lor nu trebuie să cădem în capcana rugby-ului efervescent”, a declarat Dimitri Szarzewski, cel care astăzi va fi căpitanul “cocoșilor galici”. Acesta a fost completat de Fulgence Ouedraogo: ”Trebuie să ținem balonul, dar mai întâi trebuie să câștigăm duelurile fizice”.

CLASAMENTUL GRUPEI D

  1. Franța   2   2   0   0   70-21   9p
  2. Irlanda   1   1   0   0   50-7   5p
  3. Italia   1   0   0   1   10-32   0p
  4. România   1   0   0   1   11-38   0p
  5. Canada   1   0   0   1   7-50   0p

Celelalte meciuri ale României: Irlanda (27 septembrie), Canada (6 octombrie), Italia (11 octombrie)

S-AU MAI JUCAT ASTĂZI

GRUPA A

Australia – Fiji 28-13

Clasament: 1. Țara Galilor 5p (+45), 2. Anglia 5p (+24), 3. Australia 4p (+15), 4. Fiji 0p (-39), 5. Uruguay 0p (-45)

GRUPA B

Scoția – Japonia 45-10

Clasament: 1. Scoția 5p (+35), 2. Samoa 4p (+9), 3. Japonia 4p (+2), 4. Africa de Sud 2p (-2), 5. SUA 0p (-9)

PROGRAMUL DE JOI, 24 SEPTEMBRIE

GRUPA C

Noua Zeelandă – Namibia (ora 22.00, Digi Sport 2)

Clasament: 1. Noua Zeelandă 4p (+10), 2. Georgia 4p (+7), 3. Tonga 1p, 4. Namibia 0p (0), 5. Argentina 0p (-10) 

La noapte se dă ora înapoi. Vezi cum trece România la ora de iarnă 2024!

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează
Știrileprotv.ro
Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează
La așa veste nu se mai gândea nimeni acum! Ce a decis INSTANȚA în ceea ce-i privește pe Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf după 3 ani de procese. Acuzații din ce în ce mai grave
Viva.ro
La așa veste nu se mai gândea nimeni acum! Ce a decis INSTANȚA în ceea ce-i privește pe Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf după 3 ani de procese. Acuzații din ce în ce mai grave
Sanda Țăranu, dezvăluiri după moartea Deliei Budeanu. Erau sau nu rivale?  „Fiecare avea frumusețea ei”. De ce nu a fost la înmormântare
Libertateapentrufemei.ro
Sanda Țăranu, dezvăluiri după moartea Deliei Budeanu. Erau sau nu rivale? „Fiecare avea frumusețea ei”. De ce nu a fost la înmormântare
Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza și știu data exactă când vine iarna în București. Temperaturile scad până la -8 grade
FANATIK.RO
Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza și știu data exactă când vine iarna în București. Temperaturile scad până la -8 grade
A fost ispită la „Insula Iubirii”, acum se iubește cu un fotbalist legendar » A confirmat relația la ieșirea din hotel
GSP.RO
A fost ispită la „Insula Iubirii”, acum se iubește cu un fotbalist legendar » A confirmat relația la ieșirea din hotel
Ce e bine să pui în butoiul cu varză murată ca frunzele să nu se înmoaie și să fie tari toată iarna. Este un ingredient secret al gospodinelor din zona Banatului
FANATIK.RO
Ce e bine să pui în butoiul cu varză murată ca frunzele să nu se înmoaie și să fie tari toată iarna. Este un ingredient secret al gospodinelor din zona Banatului
Delia, schimbare spectaculoasă de imagine! Toată lumea vorbește despre noul look al artistei! Cum a apărut îmbrăcată și coafată / FOTO
Unica.ro
Delia, schimbare spectaculoasă de imagine! Toată lumea vorbește despre noul look al artistei! Cum a apărut îmbrăcată și coafată / FOTO
Taxă nouă în factura de energie electrică. O vom plăti de luna aceasta
Financiarul.ro
Taxă nouă în factura de energie electrică. O vom plăti de luna aceasta
Trecem la ora de iarnă 2024. Cum se dă ceasul la noapte, 26 spre 27 octombrie
Observatornews.ro
Trecem la ora de iarnă 2024. Cum se dă ceasul la noapte, 26 spre 27 octombrie
Horoscop 26 octombrie 2024. Berbecii au energie cât cuprinde, dar vor avea nevoie și de înțelepciune pentru a o folosi în scopuri benefice
HOROSCOP
Horoscop 26 octombrie 2024. Berbecii au energie cât cuprinde, dar vor avea nevoie și de înțelepciune pentru a o folosi în scopuri benefice

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI