Pe de altă parte, FRT a anunțat pe site-ul oficial că instanța supremă confirmă cu titlu definitiv faptul că alegerea unei conduceri a federațiilor sportive nu necesită avizul MTS.
”În încercarea de a legitima actuala conducere în frunte cu Ion Țiriac, ales președinte la sunetul de goarnă cu influențe din afara tenisului, FRT a postat pe site-ul ei un mesaj ce poate fi un model de „fake news“”, acuză opoziția din tenis în frunte cu Marius Vecerdea și cu Mihai Rusu.
Textul cuprinde un titlu ”pompos”, spun cei din opoziție, prin care ICCJ anunță că „actualul organ de conducere nu necesita avizul MTS“ astfel încât „finanțările tăiate de MTS între anii 2017-2020 au fost ilegale“.
FRT amenință cu un proces în vederea ”recuperării pagubelor pe acele persoane din MTS cât și de la TC Pamira Sibiu care au contribuit la blocarea finanțării“.
Reacția MTS se lasă asteptată, în timp ce Marius Vecerdea, liderului Opoziției din FRT, a decodat comunicatul „drept o acțiune de tip mafiot cu atacuri la persoane juridice (MTS fiind reprezentantul Guvernului României), gândită ca o campanie de apărare disperată față de gravele acuzații cu care se confruntă fosta și actuala conducere a tenisului românesc“.
Conform opoziției din tenis, ICCJ a trimis dosarul FRT vs MTS la rejudecare la Curtea de Apel București, iar motivele refuzului de finanțare a FRT de către MTS nu au fost judecate!
Exact în momentul postării mesajului FRT, pe 17.08.2020, Marius Vecerdea a primit sentința definitivă a CAB, referitoare la anularea definitivă a Adunării Generale de alegeri din 17.11.2017.
”Efectele sunt următoarele: mandatele președintelui George Cosac și al vice-președintilor Răzvan Itu, Adrian Marcu cu Alina Tecșor, sunt lovite de nulitate”, a precizat, pentru Libertatea, fostul tenismen Mihai Rusu.
”În urma acestei sentințe, cei care au ocupat funcțiile respective și au reprezentat FRT, semnând acte, contracte și alte documente administrative trebuie să explice baza legală care le-a dat dreptul de a negocia în numele tenisului românesc în plan intern și extern”, a adăugat analistul sportiv stabilit în Germania.
CAB a explicat în documentul trimis lui Marius Vecerdea următoarele considerente:
„Motivul nelegalei Adunări Generale de alegeri din 17.11.2017 constatat de Tribunal, este într-adevar fondat, el determinând pe cale de consecință, nulitatea întregii hotărâri adoptate cu aceasta ocazie, criticile apelantei (FRT) sub acest aspect, fiind considerate așadar de către CAB în temeiul argumentelor anterior expuse, ca fiind nefondate”.
Situația din FRT s-a complicat după această sentință a CAB. ”Minciunile din comunicatul FRT, nu sunt decât niște petarde ce se doresc a fi bombe cu explozie întârziată“, a postat liderul Opoziției din FRT, Marius Vecerdea.
”Autorii comunicatului FRT au vrut să ascundă adevărul, încercând să dezinformeze opinia publică și MTS ca reprezentant al Guvernului României”, spune și Mihai Rusu.
Acesta a adăugat: ”Actualul președinte al FRT, Ion Țiriac, identificat de către Tribunalul din Budapesta la procesul cu Marius Vecerdea drept cetățean cu pasaport maghiar și domiciliul în Monte Carlo, trebuie să explice acum situația unui for de interes național, dar de drept privat”.
”Cum să finanțeze MTS o federație privată care se vrea de utilitate publică fără proiecte?”, se întreabă retoric fosta ”voce” de la Radio Europa Liberă.
Conform FRF, aceasta aplică sistemul autofinanțării, ceea ce ar fi modelul și pentru FRT, care se simte blocată de MTS – Guvernul României în activitatea juvenilă.
FOTO: Hepta