Cutremur la FR de Tenis. Directorul general Iosif Galambos acuză problemele grave din cadrul forului condus de George Cosac, într-o scrisoare deschisă explozivă.

FRT așteaptă cu înfrigurare decizia Tribunalul București privind validarea alegerilor din 17 noiembrie 2017. Astăzi a avut loc un nou termen, iar sentința a rămas în pronunțare.

Mai departe vă prezentăm scrisoarea trimisă de Galambos

”Scrisoare către membrii Federației Române de Tenis

Stimați domni și doamne electori, stimate domnule președinte, stimați domni și doamne vicepreședinți,

Toate acestea trebuiau luate în primire de la fostul director general printr-un proces verbal. Deoarece faptic acest lucru nu s-a întâmplat, toate cele prezentate de mine în continuare au un scop de informare urmând să pot verifica cele afirmate mai jos în momentul în care voi putea consulta toate documentele amintite anterior.

Doar acest prim aspect ridică semne serioase de întrebare legate de funcționarea corectă a Federației.

Pentru a mă edifica am luat legătura cu membrii mai vechi ai comitetului director și cu salariații Federației.

Ioana Tănase, femeia care a călătorit singură cu motocicleta, din România până în Mongolia: „Țipam și plângeam de fericire, într-un peisaj de vis”
Recomandări
Ioana Tănase, femeia care a călătorit singură cu motocicleta, din România până în Mongolia: „Țipam și plângeam de fericire, într-un peisaj de vis”

Constatând o serie de realizări și obligații îndeplinite, în același timp sunt surprins de o serie întreagă de nereguli, confuzii și improvizații care anulează ordinea și ierarhia normală în orice instituție atât publică cât și privată.

De exemplu

– îmi sunt refuzate o serie întreagă de informații și raportări absolut necesare pentru a putea conduce activitatea administrativă. Acest lucru este cât se poate de nefiresc, anormal și în orice caz neconform și ilegal după orice normă și lege în vigoare.

Confuzia creată în destule cazuri mă obligă să mă adresez dumneavoastră pe acestă cale.
Vă rog să analizați situația prezentată și să interveniți dacă considerați necesar în vederea soluționării aspectelor semnalate de mine.

Mecanismul de desfășurare a acțiunilor legate de comisii, vicepreședinți, comitet director, adunare generală se desfășoară improvizat fără un flux bine stabilit și susținut de documente.

În perioada 01.11.2017 până în prezent s-au organizat două ședințe ale comitetului director.

Noul vicepreședinte ales de adunarea generală, domnul Marian Stanică, a dus la o serie întreagă de propuneri și decizii impuse într-un mod discutabil, vorbim de peste 44 de măsuri și decizii pe ordinea de zi încheiate cu hotărâri concepute personal chiar și semnate ca atare.

Am scăpat de Ciolacu și Iohannis, am dat de Ciolacu și Iohannis
Recomandări
Am scăpat de Ciolacu și Iohannis, am dat de Ciolacu și Iohannis

Majoritatea deciziilor luate în acest for de conducere au adus mari prejudicii imaginii Federației printr-un tratament superficial și în orice caz neprofesionist. Aici mă refer în mod special la decizia comitetului director de a exclude 122 de cluburi care a fost gândirea și propunerea noului domn
vicepreședinte Stanică.

Cel mai grav aspect al acestei decizii este modul milităresc în care cluburile fără nici un preaviz au fost excluse din rândul federației.

Chiar dacă motivul neplății cotizației este real, se puteau invita cluburile la o discuție comună în care să găsim soluții de remediere după care dacă în continuare nu se respectau reglementările atunci se putea ajunge la această măsura zic eu extremă.

Eu consider că era absolut normal ca în cadrul adunării generale să se ia aceasta decizie și evident doar în urma încercărilor de remediere cu cluburile. Din acest motiv am refuzat în mod categoric să semnez procesul verbal și toate celelalte acțiuni legate de materializarea hotărârilor.

Activitățile comitetului director sunt în mod normal legate de rezolvarea problemelor apărute între două adunări generale. Într-o perioada de 5-6 ore nu se pot analiza probleme de inspirație sau afirmare personală. Ca să înțelegeți, vorbim de 44 de hotărâri și decizii luate în 360 minute în așa fel încât în medie fiecare temă având la dispoziție 8 minute (magice).

România a fost condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro oligarhului rus care a fost proprietar al RAFO Onești
Recomandări
România a fost condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro oligarhului rus care a fost proprietar al RAFO Onești

În mod deosebit vreau să atrag atenția că soluțiile propuse sau propunerea de hotărâre nu au fost comunicate anticipat și am fost puși în situația faptului împlinit având la dispoziție acele 8 minute pentru a putea judeca spețele respective. În aceste condiții a fost imposibilă analizarea lor din punct de vedere al respectării normelor, legilor și statutului Federației.

Federația Română de Tenis și-a desfășurat și până acum activitatea pe baza unei legislații concrete și nu a existat un vid de legislație pe care să vrea noul vicepreședinte să le rezolve într-un mod
unilateral.

Pe cale de consecință, comitetul director și în mod special la propunerile domnului Stănică a emis hotărâri care de fapt sunt în competența adunării generale.

Termenele de implementare ale acestor hotărâri au fost fixate într-un mod absolut nerealist deoarece ele implică o serie întreagă de analize, calcule, organizare specifică și în mod deosebit un know-how care se pare că nu îi sunt cunoscute noului vicepreședinte și care implică un background în lumea tenisului. Cred că fiecare din dvs știe la ce mă refer.

Cu privire la procesul verbal acesta trebuie să prezinte veridic dezbaterile și argumentarea hotărârilor.

Documentul se încheie și se semnează în cadrul ședinței în cel mai rău caz la terminarea acesteia (așa cum se face orice proces verbal din orice ședința) .

În cazul ultimului proces verbal, acesta a fost semnat cu o întârziere de …. aproximativ 20 zile. Vă rog să îmi comunicați dacă vă sunt cunoscute cazuri asemănătoare sau dacă considerați normal acest aspect.

Hotărârile comitetului director sunt luate cu majoritate de voturi. dar ele nu pot încalcă nici statutul și în mod evident nici legislația în vigoare.

Dreptul la opinie este asigurat de constituție context în care refuzul de a semna documente care după opinia mea nu sunt conforme cu statutul și legislația este cât se poate de normal și legal (din punctul meu de vedere).

Directorul general ca organ administrativ este obligat să ducă la îndeplinire hotărârile comitetului director dar evident în contextul normal de respectare a legilor si statutului Federației.

Refuzul nu consider că poate constitui o abatere penalizabilă, mai mult decât atât argumentele refuzului ar trebui sa fie analizate imediat.

O analiză atentă trebuie să cuprindă obligațiile și retribuirea angajaților. Criteriul studiilor, al
capacității, al experienței și mai ales al eficientei trebuie să fie reflectate și în domeniul promovării și retribuției.

În mod concret mă refer la o serie de oameni foarte capabili și legați de tenis cum ar fi Cătălina Cristea, Cristian Codreanu, Tinc Dana, Tudor Florin, Nelu Udrea și alții care ar trebui promovați pe baza analizei amintite mai sus și nu pe baza unor hotărâri cel puțin ciudate.

Vă prezint aceste constatări care ar putea continua dar cred că deocamdată este suficient atât pentru a vă putea face o imagine a ce se întâmplă în interiorul Federației.

Vreau să știți că unul din motivele pentru care am acceptat această funcție după ce am avut o activitate de peste 56 ani în tenis ca jucător, antrenor, conducător, constructor de terenuri și chiar proprietar de baza sportivă (apreciată ca una dintre cele mai bune din mediul rural) a fost în primul rând pentru a înțelege ce se întâmplă în cadrul Federației și desigur pentru a îmi aduce aportul la îmbunătățirea modului de funcționare al acesteia.

Apreciez reușita principalelor acțiuni ale FRT cum ar fi Fed Cup, Cupa Davis din acest an. Contribuția domnului Președinte George Cosac și a domnului Vicepreședinte Răzvan Itu dar și al echipei organizatorice a federației a fost apreciată la cel mai înalt nivel atât național cât și International.

În același timp aștept o contribuție mai concreta din partea domnului Vicepreședinte Adrian Marcu care printre altele este fostul meu elev sportiv co-orasean precum si eforturi din partea domnului Vicepreședinte Stanică în a înțelege exact rolul și atribuțiile care îi revin în calitatea de membru al comitetului director și desigur preocuparea de a forma o echipă competentă și eficientă.

Cu privire la persoana mea vă asigur că doresc în continuare să îmi aduc contribuția la dezvoltarea tenisului Românesc la afirmarea tenisului nostru pe plan Internațional, la dezvoltarea bazei materiale care să ne permită să investim în viitor și anume în tineri tenismeni care să urmeze calea trasată începând cu Ilie Năstase și în prezent prin jucătorii noștri de top în frunte cu Simona Halep.

Cuvintele acestea sună frumos, dar in realitate pana a putea face aceste lucruri realitatea este următoarea:

· Baza sportiva etalon la nivel bucureștean dar și național adică fostul tenis club București (Baza Doherty) este în paragină, avem proces pe rol pentru achiziție publică eșuată lamentabil și nu se întrevede nici un termen clar la care să avem o bază funcțională.
· Terenuri pierdute datorită dezinteresului unor funcționari din cadrul Ministerului și evident din partea FRT care a permis să se ajungă aici.
· Exploatarea capacitaților federației în interesul privat al unor anumiți „prieteni” care prejudiciază în schimb interesul comun al membrilor federației. Aici desigur fiecare dintre dvs știe cel puțin câte un caz de acest fel.
· serie întreagă de nereguli care necesită un efort imens pentru a fi rezolvate și pe cale de consecință stau în atenția mea.

Am în vedere o promovare a tenisului care să cuprindă toate zonele tarii în așa fel încât să fim prezenți peste tot cu tenisul nostru. Eu încerc să continui această acțiune care a fost inițiată de fostul președinte dl Hărdău care a îmbogățit calendarul competițional cu peste 30 de turnee futures din care au apărut toți marii jucători cu care ne mândrim în prezent.

Putem dezvolta aceste competiții dar pentru asta trebuie să putem să ne concentrăm, de exemplu, pe atragerea de fonduri pentru finanțarea turneelor și mai puțin pe soluții salvatoare decise în câte 8 minute de cugetări.

Fenomenul Halep ca cel al lui Ilie Năstase a creat o efervescență în special în rândul copiilor iar acest lucru trebuie să îl exploatăm cât mai bine în interesul membrilor federației și mai puțin pentru indivizi cu interese private care încearcă să cultive o acțiune de bruiaj și discordie în lumea tenisului Românesc.

Deja în aceste 3 luni de activitate, am avut posibilitatea să discut cu diverse corporații care își doresc să ne sprijine dar datorită problemelor care se tot propagă (unele le-am descris și eu mai sus) nu se pot face pași concreți spre colaborare.

Mai pe românește, sponsorii ne spun să ne facem temele după care discută cu noi, iar acest lucru este pentru mine prioritatea numărul 1.

După cum bine știți, FRT a ajuns în prezent într-o mare dificultate legata de relația cu Ministerul Sporturilor. Acest lucru se datorează în mod special unor funcționari birocratici care nu au înțeles modul nostru de funcționare și nici necesitățile noastre.

Ca atare, una din preocupările mele este de a aduce un grad de normalitate și de colaborare cu Ministerul.

Multe din punctele descrise de mine mai sus au fost discutate cu diverși electori iar susținerea lor m-a motivat să vă scriu acest document.

Rezolvarea problemelor de mai sus este așteptată de toți iubitorii tenisului din România. Marile realizări ale Federației și a conducerii acesteia nu trebuie să fie umbrite de greșelii și ambiții personale.

Specialiști ca George Cosac, Răzvan Itu, Alina Tecsor, Dumitru Hărdău, Florin Niță, Cătălina Cristea, Marian Sitaru nu se nasc peste noapte. Ei sunt motivați de o atitudine corectă față de tenis și așa trebuie să fie și în continuare.

Fie ca viitorul imediat să ne dea dreptate și să putem adaugă o nouă pagina glorioasă în istoria tenisului din România.

Cu deosebită stimă,
Joska Galambos”.

George Cosac, președintele FR Tenis, pierde procese pe bandă rulandă. ”Va fi revoluție în sportul românesc”.

EXCLUSIV / Conducerea Federației Române de Tenis nu a fost validată. Instanța a citat MTS la următorul termen. George Cosac, ”tamponat” de noul ministru al TS.

Tatăl Mihaelei Buzărnescu este supărat pe conducerea FR de Tenis: ”Am semne de întrebare despre activitatea președintelui George Cosac” | VIDEO


Citește și: VIDEO | Laura Codruța Kovesi: „Nu am niciun motiv să îmi dau demisia. Asistăm la un festival disperat al inculpaților”

 
 

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Imagini din noua vilă în care Andreea Bănică s-a mutat cu familia. Cum a decis să amenajeze / FOTO
Unica.ro
Imagini din noua vilă în care Andreea Bănică s-a mutat cu familia. Cum a decis să amenajeze / FOTO
Este de nerecunoscut! Cum arată acum văduva lui Sergiu Nicolaescu, la 11 ani de la moartea actorului: „Ea își dorește să...”
Viva.ro
Este de nerecunoscut! Cum arată acum văduva lui Sergiu Nicolaescu, la 11 ani de la moartea actorului: „Ea își dorește să...”
Alina Vidican, 3 ani de căsnicie cu pilotul brazilian milionar. Incredibil, cum arată azi fosta soție a lui Borcea. Uite ce viață de regină duce la Miami
Libertateapentrufemei.ro
Alina Vidican, 3 ani de căsnicie cu pilotul brazilian milionar. Incredibil, cum arată azi fosta soție a lui Borcea. Uite ce viață de regină duce la Miami
Descoperire incredibilă în Rusia. A fost deschisă o poartă spre trecut
FANATIK.RO
Descoperire incredibilă în Rusia. A fost deschisă o poartă spre trecut
Ce părere are Raluca Bădulescu despre prima poza cu ea care a apărut în presă în urmă cu mulți ani: „Foarte multă lume își imaginează
Elle.ro
Ce părere are Raluca Bădulescu despre prima poza cu ea care a apărut în presă în urmă cu mulți ani: „Foarte multă lume își imaginează
Cum arată rochia de 160 de lei cu care Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, a făcut senzație la un eveniment din Italia / FOTO
Unica.ro
Cum arată rochia de 160 de lei cu care Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, a făcut senzație la un eveniment din Italia / FOTO
Mărturiile înfiorătoare ale pasagerilor captivi în aeronava cu fum care zbura spre Zurich: "Ne-am acoperit gura cu o cârpă"
Observatornews.ro
Mărturiile înfiorătoare ale pasagerilor captivi în aeronava cu fum care zbura spre Zurich: "Ne-am acoperit gura cu o cârpă"
Horoscop 25 decembrie 2024. Taurii au nevoie de multe momente pe care să le petreacă ei cu sine sau împreună cu cele mai apropiate persoane
HOROSCOP
Horoscop 25 decembrie 2024. Taurii au nevoie de multe momente pe care să le petreacă ei cu sine sau împreună cu cele mai apropiate persoane

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI