Deşi i-au fost atribuite declaraţii de genul “Victorie în Belarus sau plec”, Lucescu jr nu va demisiona nici dacă pierde mâine, în Belarus. În contractul său cu FRF există o clauză secretă: dacă e demis înainte de compromiterea matematică a calificării, ar trebui să primească despăgubiri în valoare de 600.000 de euro.

Şi Piţurcă a avut o astfel de clauză

Sumă pe care Mircea Sandu, care, la nivel declarativ, îl susţine încă pe Răzvan, nu e tentat să o arunce pe fereastră, mai ales că drumul spre Euro 2012 e lung şi marţi se dispută abia etapa a doua a grupei. Şi când a fost demis Victor Piţurcă, anul trecut, FRF a scos din vistierie 350.000 de euro, după ce, iniţial, dacă s-ar fi respectat contractul, ar fi trebuit să-i achite antrenorului tot 600.000 de euro. Dezvăluirea i-a aparţinut lui Victor Becali, impresarul fiind unul dintre cei mai aprigi contestatari ai actualului selecţioner: “Lucescu junior are o clauză ca a lui Lopez Caro de la Vaslui. Spaniolul trebuie să ia 1.000.000 de euro dacă pleacă, Răzvan – peste jumătate”.

„Reacţia suporterilor a fost provocată de o campanie dusă de mai multă vreme împotriva mea. Au mai păţit-o şi alţi selecţioneri înaintea mea. Se poate întâmpla orice!”
Răzvan Lucescu

Mureşan şi Stancu, pro-Răzvan

Ieri, la Minsk, tricolorii au susţinut că vor da totul pentru o victorie care să-l menţină pe Răzvan Lucescu în funcţia de selecţioner. “Nu e nici o tensiune în lot. Sunt destule meciuri până la final pe care trebuie să le câştigăm. Belarus are o echipă bună, însă sper să nu-i dăm lui Răzvan motive să plece. O să batem”, a declarat Gabi Mureşan. Şi Bogdan Stancu e pro-Lucescu: “Nu cred că Răzvan va ceda aşa uşor. Cred că va rămâne alături de noi până la capăt”.

Iată cine l-ar putea înlocui pe actualul selecţioner

Dacă România se va încurca şi în Belarus, postul lui Răzvan Lucescu va fi în pericol. Printre posibilii înlocuitori se află Gică Hagi, Ladislau Bölöni, Dan Petrescu, Ioan Andone sau chiar Victor Piţurcă.

Gică Hagi – Şanse: 50%

“Regele” a mai antrenat România în 2001, când a ratat calificarea la Mondial.

Ladislau Bölöni – Şanse: 30%

A fost demis de la Al Wahda. El a mai antrenat naţionala între 2000 şi 2001

s

Dan Petrescu – Şanse: 10%

Revelaţia ultimelor două sezoane în Liga I, e cunoscut ca un tip intransigent.

Ioan Andone – Şanse: 5%

Experienţa sa internaţională e modestă. Echipele sale au o apărare slabă.

Victor Piţurcă – Şanse: 5%

A calificat naţionala la CE 2000 şi la CE 2008. Acum antrenează pe Craiova.

Urmărește-ne pe Google News