„Bursucul” a povestit pentru site-ul oficial al FIFA faptul că echipa României plecase montată în Statele Unite ale Americii.

„Pentru noi, ca echipă, victoria împotriva Argentinei a fost memorabilă, mai ales că succesul a venit în fața finalistei din ediția precedentă. Pentru mine, ca jucător, meciul cu SUA a fost cel mai important pentru că am înscris golul victoriei. Cred că toată lumea a spus despre noi că am fost cea mai mare surpriză a competiției. A fost însă o generație de excepție a fotbalului românesc. Am avut un adevărat lider, pe Hagi, dar și ceilalți jucători erau foarte talentați. Ca să fiu cinstit, noi am plecat la acel turneu cu gândul de a juca finala și ne-am ridicat cumva la nivelul așteptărilor. Dacă am fi câștigat împotriva Suediei la loviturile de departajare ar fi urmat o semifinală cu Brazilia. Cine știe ce s-ar fi întâmplat în acel meci„, a declarat Dan Petrescu.

Despre actuala echipă naţională a României, actualul tehnician a precizat: „A trecut prea multă vreme de când echipa noastră nu a mai ajuns la Campionatul Mondial. Naționala noastră a impresionat în aceste preliminarii pentru Euro 2016 și am ajuns până pe locul 7 în clasamentul FIFA. Sper să ne calificăm la turneul final din Rusia, și să revenim la o Cupă Mondială după o pauză de 20 de ani”.

Dan Petrescu a adunat 95 de selecții la prima reprezentativă a Românie, pentru care a marcat 12 goluri.

Urmărește-ne pe Google News