Libertatea: Signor Bonetti, am vrea să ştim mai multe despre dumneavoastră… Ca de exemplu, de ce v-aţi făcut fotbalist?
Dario Bonetti: Pentru că am iubit din prima clipă această meserie.De când am jucat la Brescia, la 18 ani…

Despre perioada de la Milan, ce vă mai amintiţi?
La Milan, m-a adus Berlusconi. I-a plăcut de mine ca fotbalist, eram la ora respectivă (n.r. – în 1986) unul dintre cei mai buni fundaşi din italia.

Care e cea mai frumoasă amintire a dumneavoastră din fotbal?
Sunt multe. E greu să aleg unul. Perioada de la Sampdoria, victoriile cu Juventus…

A promovat cu FC Dundee în prima ligă scoţiană

La Dundee, ca antrenor secund, aţi fost implicat într-un episod neplăcut. Aţi agresat un jucător şi aţi fost suspendat trei luni…
Lasă, au fost momente frumoase la Dundee. În primul sezon, din B, am ajuns să jucăm în Intertoto. Al doilea n-a mai fost aşa reuşit, dar, oricum… Scoţienii ne apreciau, pe mine şi pe fratele meu mai mic, Ivano, care era principal. Chiar s-a scris o carte despre mine.

La Sopron aţi pregătit şapte fotbalişti români…
Îmi pare rău, dar nu mai pot vorbi acum.O să scrii un interviu, iar eu vreau să fiu egal cu toţi. Cel puţin până marţi, la conferinţa de presă.

O ultimă întrebare, vă rog. Despre Nicolo Napoli…
Un coleg extraordinar de echipă, la Juventus, şi un foarte bun prieten.

Suspendat trei luni pentru că a lovit un jucător

Dario Bonetti a absolvit cursurile celebrei şcoli de antrenori de la Coverciano. La începuturile carierei, a fost mâna dreaptă, ca “secund”, al fratelui său, Ivano, în Scoţia, la FC Dundee.

În 2000, Dario a fost implicat într- un mare scandal, în urma căruia a fost suspendat pe o perioadă de trei luni. “Domnul Bonetti a fost pedepsit pentru comportament violent în timpul meciului FC Dundee – Dundee United (n.r. – scor 3-0). Ulterior eliminării fotbalistului De Vos, de la oaspeţi, autor al unui fault violent asupra lui Caballero, Bonetti a intrat pe teren, turbat, lovindu-l pe De Vos! ”, a notat presa vremii. A urmat o încăierare, iar incidentele produse au fost aplanate cu greu de forţele de ordine. După ce a analizat faptele, federaţia scoţiană l-a pedepsit pe Bonetti, pentru “comportament violent”. De-a lungul carierei de antrenor, Dario s-a aflat pe banca formaţiilor Sestrese (Serie D), FC Dundee (Scoţia), Potenza (Liga a III-a), Sopron (Ungaria), Gallipoli (Liga a III-a) şi Juve Stabia (Liga a III-a).

Carte de vizită

Dario Bonetti a pregătit-o pe Juve Stabia, în liga a III-a italiană, din decembrie 2008. De-a lungul carierei sale de antrenor, s-a mai aflat pe banca formaţiilor Sestrese (Serie D), FC Dundee (Scoţia), Potenza (Liga a III-a), Sopron (Ungaria) şi Gallipoli (Liga a III-a). Ca fundaş central a jucat la Brescia (1978-1980), Roma (1980-1982, 1983-1986), Sampdoria (1982-1983), Milan (1986-1987), Verona (1987-1989), Juventus (1989-1991), Sampdoria (1991-1992) şi Spal (1992-1993). Are două selecţii în naţionala Italiei.

A jucat împotriva Stelei

Ca jucător la AS Roma, Bonetti a fost adversar al Stelei în 1984, într-un meci contând pentru turul întâi al Cupei Cupelor. El a jucat în returul din Ghencea, 0-0, meci în care Duckadam a apărat un penalty în ultimele minute. În tur, fusese 1-0 pentru Roma, roşalbaştrii ratând calificarea.

Ionuţ Negoiţă pune piciorul în prag
Acţionar sau nimic!

Omul de afaceri Ionuţ Negoiţă (foto) nu a renunţat la ideea de a deveni acţionar la Dinamo, dar ameninţă: “Ori devin acţionar în locul lui Turcu, ori nu mai înnoiesc contractul de publicitate de 500.000 de euro cu Dinamo, iar banii îi investesc la echipa mea, Viscofil, cu care am şi promovat în acest sezon în Liga a III-a”. (Ionuţ Constantin)

foto: Antonio Gargiulo

Urmărește-ne pe Google News