Asta după ce, cu o zi în urmă, potrivit sursei AFP, alte date privind sportivii israelieni care au fost sau sunt în armată au fost, de asemenea, divulgate ilegal pe reţelele de socializare, inclusiv Telegram.

Platforma Pharos de raportare a conţinutului ilegal pe net a sesizat Oficiul francez de combatere a criminalităţii informatice (Ofac), astfel încât acest oficiu să șteargă informațiile confidențiale de pe mediile vizate.

Israelul a avertizat joi Franţa cu privire la potenţialele ameninţări de „atacuri teroriste” împotriva sportivilor şi turiştilor săi de către grupuri susţinute de Iran în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris.

„Unii încearcă să afecteze festivităţile acestui eveniment plin de bucurie”, a scris ministrul israelian de externe, Israel Katz, omologului său francez demisionar, Stéphane Séjourné, într-o scrisoare datată joi, a cărei copie a fost difuzată presei.

„În prezent, avem evaluări ale ameninţărilor potenţiale din partea grupărilor teroriste iraniene şi a altor organizaţii teroriste de a efectua atacuri teroriste împotriva membrilor delegaţiei israeliene şi a turiştilor israelieni în timpul Jocurilor Olimpice”, a adăugat ministrul.

Franţa a pus în aplicare ample măsuri de securitate pentru a garanta siguranţa Jocurilor Olimpice de vară de la Paris (26 iulie – 11 august).

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News