Pentru că a cucerit două medalii (aur la 200 de metri liber și bronz la 100 de metri liber) la ultima ediție a Jocurilor Olimpice, David Popovic a fost recompensat de Ion Țiriac cu două mașini hybrid, în valoare de peste 100.000 de euro.

David Popovici nu conduce mașinile primite de la Ion Țiriac. „Atrag prea mult atenția”

Spre deosebire de alți sportivi care au fost premiați de omul de afaceri, cel poreclit Racheta rămâne fidel vechiului său autoturism, un Audi A3, datorită faptului că nu iese în evidență, lucru care îi convine de minune.

„Nu pot să o conduc pentru că atrage prea mult atenţia, aşa că prefer să conduc maşina mea obişnuită. O maşină care se pierde mult mai repede în mulţime. Eu conduc un Audi A3, vechi de 10 ani. Mai merg şi cu autobuzul. Mă bucur că acum ocazia să zic că am o maşină complet obişnuită, un Audi cu 105 cai putere”, a precizat David Popovici.

Ce-și dorește să facă după retragere

Altfel, David Popovici se gândește, deja, la momentul când va renunța la cariera sportivă. Are în plan să înfiinţeze un centru de dezintoxicare şi să aibă propriul bazin în care să înveţe cât mai mulţi copii să-i calce pe urme.

„Sunt două businessuri pe care aş vrea să le fac după ce mă retrag: mi-ar plăcea să existe la noi în ţară, nu ştiu cât e de posibil să vină din domeniul privat toate fondurile, e nevoie şi de ajutorul statului, un centru de dezintoxicare real (…) pentru cei cu adicţii grele sau uşoare, fie că e vorba de jocuri de noroc, băutură, droguri. Mi-ar plăcea să mă ocup de aşa ceva, să ajut, e foarte important”, a declarat David Popovici.

Urmărește-ne pe Google News