Vezi mai jos o galerie foto cu David Popovici, în timpul probei regină a înotului, cursa de 100 de metri liber de la JO 2024. Foto Inquam Photos / Colette Rochefort

david-popovici-bronz-100m-liber-id271206inquamphotoscoletterochefortIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

UPDATE ora 01.05: „Foarte tare cursa. Nu mai contează că nu e de aur, e de bronz. E o medalie olimpică! Sunt al treilea cel mai bun din lume la o probă, primul la altă probă, sunt extraordinar de bucuros. Și cât de strâns a fost și acum! La locul doi am fost de-o sutime, iar locul patru a fost, de mine, tot la o sutime. Ăsta-i sportul!”, a declarat David Popovici la TVR.

Citeşte întreaga ştire: „Foarte tare cursa! Sunt foarte mândru!” David Popovici, prima reacție după bronzul la 100 metri liber, la JO 2024. Mesajul transmis românilor și politicienilor | VIDEO

UPDATE ora 00.45 David Popovici a fost felicitat, miercuri seară, de personalități din lumea sportului românesc, după ce a câștigat a doua medalie la Jocurile Olimpice de la Paris, bronz în proba de 100 metri liber.

Cazul medicului timișorean Octavian Mazilu care număra șpaga în toaletă: condamnat cu suspendare, pentru că „nu condiționa actul medical de primirea banilor”
Recomandări
Cazul medicului timișorean Octavian Mazilu care număra șpaga în toaletă: condamnat cu suspendare, pentru că „nu condiționa actul medical de primirea banilor”

„Magicul David Popovici a cucerit a doua medalie la Jocurile Olimpice, de data asta medalia de bronz la 100 metri liber! După aurul olimpic la 200 metri liber, astă seară, sportivul nostru a intrat în cursă şi a câştigat bronzul, luptând admirabil în “proba regină” a înotului. Mulţumim, David, ai făcut mândră o naţiune întreagă!”, a notat Elisabeta Lipă.

Citeşte întreaga ştire: „Ai făcut mândră o naţiune întreagă!” Reacții după ce David Popovici a câștigat a doua medalie la Jocurile Olimpice de la Paris

UPDATE ora 00.28 România a ajuns la 310 medalii la ediţiile de până acum ale Jocurilor Olimpice de vară, după ce David Popovici a obţinut, miercuri seară, bronzul la 100 metri liber.

Ediţia din 1984 a JO a fost cea mai de succes pentru ţara noastră, care a câştigat 53 de medalii şi a încheiat pe locul doi în clasamentul pe naţiuni.

Citeşte întreaga ştire: După bronzul lui Popovici, România a ajuns la un total de 310 medalii la Jocurile Olimpice de vară

UPDATE ora 00.15 David Popovici a adus, miercuri seară, a cincea medalie de bronz şi 11-a medalie în total pentru România la înot, în istoria Jocurilor Olimpice

Prima medalie obţinută de înotul românesc a fost adusă de Anca Pătrăşcoiu la JO de la Los Angeles-1984. Ea a câştigat medalia de bronz în proba de 200 spate.

Răscoala sătenilor de la Lupșa, Alba. Cum au fost deposedați de sute de hectare de terenuri și păduri prin cadastrarea sistematică a imobilelor
Recomandări
Răscoala sătenilor de la Lupșa, Alba. Cum au fost deposedați de sute de hectare de terenuri și păduri prin cadastrarea sistematică a imobilelor

Citeşte întreaga ştire: David Popovici a adus a 11-a medalie pentru natația românească la Jocurile Olimpice și a cincea de bronz

UPDATE ora 23:55: David Popovici, campionul olimpic de la 200 metri liber, a întors al șaptelea la 50 de metri, dar a recuperat şi a încheiat cursa pe podium, transmite GSP.

David Popovici câştigă bronzul în proba de 100 de metri liber la JO 2024 de la Paris
Foto: Raed Krishan – Gazeta Sporturilor

Clasamentul finalei la 100 de metri liber

David Popovici câştigă bronzul în proba de 100 de metri liber la JO 2024 de la Paris

UPDATE ora 23:45. David Popovici a câștigat medalia de bronz la proba de 100 de metri liber de la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, după ce a terminat cursa cu timpul de 47,49 de secunde.

La ediţia trecută a JO, Tokyo 2020, el a ocupat locul 7 în finala de 100 m liber.

Chinezul Pan Zhanle și-a adjudecat aurul și a stabilit un nou recors mondial, cu 46,40 secunde. Australianul Kyle Chalmers a venit pe poziția a doua (47,48).

Adolescentul care a ucis cu mașina un băiat lângă Parcul Pantelimon, acuzat acum de omor și tentativă de omor: vorbea la telefon și inhala gaz ilariant
Recomandări
Adolescentul care a ucis cu mașina un băiat lângă Parcul Pantelimon, acuzat acum de omor și tentativă de omor: vorbea la telefon și inhala gaz ilariant

UPDATE ora 21.50. David Popovici este creditat cu a 3-a șansă la aurul olimpic, în proba regină a înotulului, de 100 metri liber.

Bookmakerii sunt de părere că David Popovici are a treia șansă la medalia de aur, cu o cotă de 5.00.

Australianul Kyle Chalmers este considerat al doilea favorit, cu o cotă de 4.50, în timp ce chinezul Pan Zhanle este văzut marele favorit al cursei, cu o cotă de 1.80.

UPDATE 18.05. David Popovici va concura pe culoarul 2 în finala probei de 100 metri liber de la Paris.

Culoarele pe care vor concura cei 8 finaliști:

  • 1. Guiliano Chris (SUA) – 47.72
  • 2. Popovici David (România) – 47.66
  • 3. Nemeth Nandor (Ungaria) – 47.61
  • 4. Pan Zhanle (China) – 47.21
  • 5. Chalmers Kyle (Australia) – 47.58
  • 6. Grousset Maxime (Franța) – 47.63
  • 7. Alexy Jack (SUA) – 47.68
  • 8. Salchow Josha (Germania) – 47.94

UPDATE 16.03: Dragoș Ghile, prietenul lui David Popovici, care a fost surprins după festivitatea de premiere de la 200 metri liber plângând și îmbrățișându-l pe Popovici, a spus pentru GSP că nu și-a putut stăpâni emoțiile.

David Popovici câştigă bronzul în proba de 100 de metri liber la JO 2024 de la Paris
Foto: Raed Krishan / GSP

„Emoții, toată lumea a simțit emoții. Pentru mine a fost diferit, nu pot explica concret. Da, au fost emoții și n-am vrut să mă stăpânesc. În general, sunt o persoană care nu prea plânge și nici nu-mi place să fiu așa, să mă vadă lumea vulnerabil, niciunui sportiv nu-i place asta, dar nu mi-a păsat. N-am putut să mă abțin când am văzut că David vine spre mine și avea și lacrimi în ochi…”, a povestit Ghile.

UPDATE 15.00: Australianul Kyle Chalmers, unul dintre favoriții întrecerii, alături de David Popovici și de chinezul Pan Zhanle, care deține și recordul mondial pe această distanță, a spus, înaintea cursei, că nu concepe alt rezultat în afara medaliei de aur.

„Știam că trebuie să realizez ceva mare pentru a-mi asigura un loc în finală. Poate că fanii adevărați ai înotului își vor aminti timpii, dar cei care urmăresc ocazional își amintesc doar de cel care câștigă medalia de aur. Asta e tot ce contează și pentru mine”, a transmis Kyle Chalmers.

„M-am simțit bine în serii. Am fost în cea mai bună formă a vieții mele. Spatele meu e mai bine ca niciodată. Cred că doar trebuie să am încredere și să cred că pot câștiga. Îmi place să cred că toate șansele sunt la mine și voi face totul pentru a-mi face țara mândră”, a continuat Kyle Chalmers.

UPDATE 14.40: Înaintea finalei de la „proba regină”, L’Equipe, celebra publicație din Hexagon, a prefațat cursa. Francezii au întocmit și un scurt raport despre performanțele din cariera lui David Popovici, care „atacă” o dublă istorică – aur la 100 și 200m liber.

„Un erou local, campionul olimpic și ultimii doi deținători ai recordurilor mondiale se vor întâlni în această seară în cea mai incertă finală, cea de la 100 metri. Olimpiada lui Dressel a fost afectată de problemele de ordin mental, cele care l-au făcut să părăsească abrupt Campionatele Mondiale din 2022. În absența acestuia, au apărut două noi nume. Primul dintre aceștia este David Popovici, încoronat campion mondial în 2022, la 17 ani. Popovici rămâne cel care a doborât fostul record mondial, deținut de brazilianul Cesar Cielo. Adeptul stoicismului a experimentat unele eșecuri de atunci, însă a reușit deja la Jocurile Olimpice, fiind încoronat în proba de 200m”, a scris L’Equipe, citat de GSP.ro.

UPDATE 12.45: Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, a spus la GSP LIVE că-i va propune prelungirea contractului lui David Popovici, imediat după revenirea sportivului de la Jocurile Olimpice.

UPDATE 10.25: România se află pe locul 16 în clasamentul pe medalii după aurul cucerit luni de înotătorul David Popovici la 200 m liber, a notat Agerpres.

Top 3 clasament pe medalii după patru zile de Olimpiadă:

1 Japonia 13 (7 aur 2 argint 4 bronz)
2 China 14 (6 aur 6 argint 2 bronz)
3 Australia 11 (6 aur 4 argint 1 bronz)

UPDATE 09.29: Presa maghiară a scos în evidență faptul că sportivul maghiar Nandor Nemeth a fost mai rapid decât David Popovici.

„În semifinalele de la 100 de metri liber, Nemeth a terminat pe locul doi cu un timp senzațional de 47.61, în spatele campionului olimpic din 2016, australianul Kyla Chalmers. Per total, Nemeth a ajuns în finala de miercuri seara cu al treilea cel mai bun timp. În fața altora, printre care și românul de super clasă, David Popovici”, au notat maghiarii de la Nemzeti Sport, potrivit gsp.ro.

***

Știrea inițială: David Popovici a terminat pe locul doi a doua semifinală cu un timp de 47,66 și s-a clasat în finală cu al cincilea timp per total.

David Popovici a înotat de pe culoarul al 5-lea, pe care va înota și în finală, terminând al doilea, asta deși a întors abia al șaselea. A recuperat pe final, atingând al doilea peretele. Primul a fost Pan Zhanle (47,21). Popovici va intra în bazin de la ora 23:39.

Ce concurenți sunt în finala de 100 m liber:

  1. Pan Zhanle (China) – 47,21
  2. Kyle Chalmers (Australia) – 47,58
  3. Nandor Nemeth (Ungaria) – 47,61
  4. Maxime Grousset (Franța) – 47,63
  5. David Popovici (România) – 47,66
  6. Jack Alexy (SUA) – 47,68
  7. Chris Guiliano (SUA) – 47,72
  8. Josha Salchow (Germania) – 47,94

David Popovici a cucerit, luni seara, 29 iulie, medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a câștigat finala la 200 de metri liber.

Dacă va cuceri o nouă medalie miercuri seară, David Popovici va deveni al doilea sportiv din istoria natației românești cu două medalii olimpice, după Diana Mocanu.

Din 2004 încoace, finala olimpică la 100m liber a fost câștigată de sportivul de pe culoarul 5 de: Caeleb Dressel (Tokyo 2020), Kyle Chalmers (Rio 2018), Nathan Adrian (Londra 2012), Alain Bernard (Beijing 2008) şi Pieter van den Hoogenband (Atena 2004), notează GOLAZO.

Chiar dacă e cotat cu a doua șansă la câștigarea aurului, David Popovici e unul dintre cei mai puternici înotători la această probă.

David Popovici a stabilit recordul mondial la 100 m liber, cu timpul de 46,86, la Campionatele Europene de la Roma 2022. Chinezul Pan Zhanle i-a bătut însă recordul în februarie 2024, cu timpul 46,80.

Lasă-i în comentarii lui David un mesaj de încurajare pentru finala de diseară!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (5)

AndreyRlz   •   01.08.2024, 00:02

Cam slăbuț dar e bine și asa putea sa nu câștige nimic

Dr123   •   31.07.2024, 20:16

Succes baiatule ! Munca si sacrificiile tale si ale parintilor te vor duce in varf ,Doamne ajuta !

Lucicuta   •   31.07.2024, 13:27

Mii de incurajari si succes deplin.Romania cu voi se mandreste,efortul intregii delegatii ne fac cinste tarii.Victoria este de partea ta David !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Mărturiile părinților care și-au salvat copilul din calea unei mașini care fusese proiectată pe trotuar, lângă ei, în Galați
Știrileprotv.ro
Mărturiile părinților care și-au salvat copilul din calea unei mașini care fusese proiectată pe trotuar, lângă ei, în Galați
De nerecunoscut! Cum arată și cu ce se ocupă Adina Asăvoaiei, ”păpușa de la Glina”, la aproape 18 ani. Este model internațional și s-a schimbat mult, în ultimii ani
Viva.ro
De nerecunoscut! Cum arată și cu ce se ocupă Adina Asăvoaiei, ”păpușa de la Glina”, la aproape 18 ani. Este model internațional și s-a schimbat mult, în ultimii ani
Reacția Andreei Esca atunci când s-a trezit cu copiii în Grecia, la ziua ei: „Am plecat să o surprindem pe mama”
Libertateapentrufemei.ro
Reacția Andreei Esca atunci când s-a trezit cu copiii în Grecia, la ziua ei: „Am plecat să o surprindem pe mama”
Alina Bădic anunță care este, de fapt, puterea astrogramei. Cum poți obține avantaje din partea universului
FANATIK.RO
Alina Bădic anunță care este, de fapt, puterea astrogramei. Cum poți obține avantaje din partea universului
Calificare-boom în grupă: FCSB poate încasa o sumă imensă, cu 40% peste cât anunță Gigi Becali! Calcule actualizate
GSP.RO
Calificare-boom în grupă: FCSB poate încasa o sumă imensă, cu 40% peste cât anunță Gigi Becali! Calcule actualizate
Nicoleta Svârlefus anunță ce zodii o duc bine în ultimele zile din august. Vești bune pentru acești nativi
FANATIK.RO
Nicoleta Svârlefus anunță ce zodii o duc bine în ultimele zile din august. Vești bune pentru acești nativi
Val de comentarii după cea mai recentă apariție a Nicoletei Luciu. 'Nu te mai recunosc' Cum arată acum vedeta / FOTO
Unica.ro
Val de comentarii după cea mai recentă apariție a Nicoletei Luciu. 'Nu te mai recunosc' Cum arată acum vedeta / FOTO
Detalii terifiante, după decesul handbalistei Iryna Glibko, campioană a României! "Ficatul era plin de ganglioni". Drama ultimilor ani | EXCLUSIV
Orangesport.ro
Detalii terifiante, după decesul handbalistei Iryna Glibko, campioană a României! "Ficatul era plin de ganglioni". Drama ultimilor ani | EXCLUSIV
Îngheţate la dozator şi vafe, duse la control la laborator. Rezultatele sunt îngrijorătoare
Observatornews.ro
Îngheţate la dozator şi vafe, duse la control la laborator. Rezultatele sunt îngrijorătoare
Horoscop 31 august 2024. Capricornii se inspiră de la orice persoană care este capabilă să-și coordoneze singură viața, sub toate aspectele ei
HOROSCOP
Horoscop 31 august 2024. Capricornii se inspiră de la orice persoană care este capabilă să-și coordoneze singură viața, sub toate aspectele ei

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI