„E un vis împlinit. Mă bucur foarte tare. Sper să nu încep să plâng. Mă bucur că acum cinci minute am scris istorie şi dacă eu am putut, un băiat obişnuit, doar cu dorinţă arzătoare şi puternică, atunci oricine poate.”, a declarat Popovici la finalul cursei pentru TVR Sport.

„Mă bucur pentru că am luptat până la ultimul metru. Treaba încă nu s-a încheiat. Este o realizare imensă. În primul rând pentru mine, mă bucur că țara m-a urmărit, că sunt atât de mulți români împreună. Mă bucur pentru că am asistat împreună la acest succes”, a declarat Popovici la finalul cursei, pentru TVR Sport.

Alte declarații ale lui David au fost publicate de Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

„Am și avut lacrimi in ochi de emoții, la imn, la interviuri. De la 9 ani am visat la acest moment și m-am pregătit pentru el. Am făcut o cursă bună, dar grea, pe ultimii 50 m am simtit adversarii lângă mine. Vreau să le mulțumesc celor care m-au susținut, dar și celor care nu au crezut în mine. Sunt bucuros, habar nu am ce va fi la 100 m liber! „, a povestit Popovici la zona mixtă, potrivit sursei citate.

Ulterior, sportivul a publicat pe Facebook un mesaj. „Amor Fati! România”, a scris el în primul său mesaj postat după ce a devenit campion olimpic. Amor fati este o expresie din latină care poate fi tradusă ca „Iubire de destin”.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 11

Prin pefromanța sa de luni seară, de la Paris, David Popovici a devenit primul bărbat înotător din România care reușește performanța de a fi campion olimpic.

Citește și: Programul și rezultatele sportivilor români la Jocurile Olimpice – azi, 29 iulie. David Popovici luptă pentru aur în finala probei de 200 de metri liber

Urmărește-ne pe Google News