UPDATE ora 23:00 David Popovici a declarat, duminică seară, după ce s-a calificat la Jocurile Olimpice în finala probei de 200 m liber din cadrul competiţiei de înot, că acesta era obiectivul său şi că atmosfera din arenă îl copleşeşte, dar îl şi motivează, scrie News.ro.

Sunt foarte mulţumit, singurul obiectiv era să mă calific în finală, si primul, e bine. Publicul e incredibil, am mai fost la Jocurile Olimpice, dar în pandemie nu era public şi mă bucur că acum văd şi eu ce înseamnă publicul de la Jocurile Olimpice. Înotul a umplut un stadion, pentru că nu e o sală aici, e un stadion. Atmosfera mă şi copleşeşte, mă şi emoţionează, mă impulsionează, înotând aici simţi că trăieşti. E o frică, dar frica asta te face să simţi că trăieşti cu adevărat!

David Popovici, după semifinală, într-o declarație pentru COSR:

UPDATE ora 21.49: David Popovici s-a calificat în finala probei de 200 de metri liber cu timpul de 1 minut, 44 de secunde și 53 de sutimi. Finala este programată luni, 29 iulie, de la ora 21:40.

***

Vezi mai jos o galerie foto cu imagini din timpul calificărilor în semifinală. Foto: Inquam Photos / Colette Rochefort

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Știrea inițială: David Popovici s-a calificat, duminică, în semifinale la 200 de metri liber, cu timpul de 1 minut, 45 de secunde şi 65 de sutimi, cel mai bun din serii. Semifinala sa este diseară, de la ora 21:53, relatează Gazeta Sporturilor.

David Popovici a întors primul, în timpul recordului mondial! În continuare, înotătorul nostru s-a menținut și la 100 de metri, cu sud-coreeanul Hwang pe urme.

Apoi, înotătorul de 19 ani a mărit ușor distanța în al treilea bazin, după care a închis cu cel mai bun timp din serii!

Sportivul român a fost urmat, în serie sa, de belgianul Lucas Henveaux şi de sud-coreeanul Sunwoo Hwang.

„A fost ok, exact cum am promis că o să fie în calificări. Sper să vorbim mai multe despre asta diseară după semifinale”, a declarat David Popovici la TVR.

Semifinalele se dispută duminică, 28 iulie, de la ora 21.46. Cea în care va evolua David Popovici e programată la 21.53

David Popovici este considerat ca mare favorit al probei, după ce a stabilit cel mai bun timp al sezonului, 1:43,13, realizat la Campionatele Europene de la Belgrad, Serbia, în luna iunie.

Recordul olimpic al probei este deținut de americanul Michael Phelps, cu 1 minut, 42 de secunde și 96 de milisecunde, obținut la Beijing, în 2008.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Foto: GSP / Raed Krishan

Urmărește-ne pe Google News