Dublu campion mondial şi european de seniori la 100 şi 200 metri liber, David Popovici a declarat că nu știe ce-i rezervă viitorul, referitor la posibilitatea ca el să plece să studieze în afara ţării după terminarea liceului.
„Nu ştiu ce planuri am, pentru că nu am planuri. Planul meu este să îmi văd de treabă aici, să rămân cu aceiaşi antrenori, prieteni, familie şi voi vedea unde mă duce viaţa. Dar nu ştiu ce îmi rezervă viitorul”, a afirmat David Popovici.
Înotătorul de 18 ani a afirmat că este bucuros că a reuşit prin performanţele sale să inspire un număr foarte mare de copii.
„Mă bucur că am reuşit să inspir foarte mulţi copii prin rezultatele mele. Când m-am întors de la Mondialele de la Budapesta am fost foarte fericit să aud că la niciun bazin din Bucureşti nu mai sunt locuri, pentru că cererea este prea mare în rândul copiilor. Asta mi-am dorit întotdeauna, asta este misiunea mea şi a noastră, să inspirăm cât mai mulţi copii să le arătăm cât de multe lucruri pot câştiga prin sport”, a spus David Popovici.
Cea mai titrată canotoare română a anului trecut, Simona Radiş este dublă campioană europeană şi mondială la dublu vâsle şi 8+1.
„Sper să reuşesc să o depăşesc pe doamna Elisabeta Lipă (n.r. – la numărul de medalii), voi munci pentru asta. Mă uitam la acest trofeu şi este foarte potrivit pentru că eu aşa văd viaţa unui sportiv, ca o piramidă. Noi suntem aici, în vârf, dar avem nevoie de foarte mulţi oameni la bază care să ne susţină să rămânem sus”, a afirmat Simona Radiș.
„De asemenea, piramida reprezintă şi evoluţia noastră, începem de la bază şi avem un drum greu de urcat până sus, acolo unde ne dorim să fim. Se întâmplă uneori să urci o treaptă şi să cobori două sau să stagnezi. Dar trebuie să continui. Mă bucur că suntem toţi aici, că suntem mulţi şi puternici, iar împreună putem urca România pe cele mai înalte trepte”, a spus Simona Radiş.
În cadrul evenimentului au fost acordate trofee la 14 categorii, pe baza rezultatelor obţinute de sportivi pe parcursul anului 2022.
Premiile acordate în cadrul Galei Sportivul Anului:
Sportivul Anului – David Popovici (înot)
Sportiva Anului – Simona Radiş (canotaj)
Antrenorul Anului – Antonio Colamonici (canotaj)
Antrenoarea Anului – Mihaela Melinte (atletism)
Sportivul anului în sport paralimpic – Alexandru Bologa (judo nevăzători)
Sportiva anului în sport paralimpic – Camelia Ciripan (tenis de masă)
Evenimentul anului în sport/Cea mai bună organizare a unei competiţii internaţionale în România – Campionatele Europene de înot juniori de la Otopeni
Echipa anului (sporturi de echipă masculin) – CFR Cluj (fotbal)
Echipa anului (sporturi de echipă feminin) – Rapid Bucureşti (handbal)
Echipa anului (sporturi individuale masculin) – Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan (canotaj – barca de duble rame)
Echipa anului (sporturi individuale feminin) – Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar (canotaj – barca de dublu vâsle feminin)
Premiul special al Ministerului Sportului/Legenda sportului – Octavian Bellu şi Mariana Bitang
Tinere talente feminin – Elena Zaharia (tenis de masă)
Tinere talente masculin – Andrei Istrate (tenis de masă).