Iarna, alergatul pe bandă este cel mai simplu mod de a te menține în formă. Dacă vrei să îl faci corect, trebuie să respecți câțiva pași. Începe cu 2 minute de alergat ușor, continuă cu 30 de secunde de alergat în forță și alte 30 de secunde de mers ușor. Pentru 1:30 de secunde trebuie, apoi, să alergi ușor, după care să continui cu 30 de secunde de alergat rapid, apoi cu un minut de alergat ușor, urmat de alte 30 de secunde de viteză, pentru ca apoi să te odihnești în 30 de secunde de mers ușor. Nu te gândi că ai terminat, pentru că urmează încă un minut de alergat ușor, 30 de secunde de alergat repede, un minut de alergat ușor, 30 de secunde de mers și tot așa, până când îți epuizezi timpul.

Motive să te apuci de alergat

Alergatul nu te ajută doar să te menții în formă, ci are și numeroase beneficii pentru sănătate. Dacă ai o problemă sau nu poți scăpa de gândurile negre, acest sport s-ar putea să te ajute. Un studiu din 2014 a arătat că oamenii care fac sport au funcții cognitive mai bune.

Dacă nu ești, încă, convins să te apuci de alergat, află că îți mărește speranța de viață. Un studiu din 2008 a arătat că cei care practică frecvent acest sport trăiesc mai mult decât oamenii care duc o viață sedentară.

Dacă ești deprimat, 30 de minute de alergat îți vor îmbunătăți considerabil starea de spirit. Încearcă să faci constant acest exercițiu și vei vedea că vei avea o stare de spirit mai bună.

În cazul în care ești într-o perioadă stresantă, te poți elibera prin alergat. Cercetătorii de la Universitatea din Columbia au arătat că oamenii care fac exerciții intense au un nivel de stres mai scăzut.

Dacă vrei să slăbești, alergatul îți va fi de mare folos. La fiecare 30 de minute arzi aproximativ 298 de calorii, în timp ce yoga te ajută să arzi doar 112 calorii în aceeași perioadă de timp. În plus, după jogging, corpul tău continuă să ardă calorii și în următoarele 48 de ore.

Cercetătorii de la Harvard recomandă exercițiile fizice pentru o viață sănătoasă. Alergatul îți scade tensiunea arterială și te ajută să îți controlezi greutatea. În plus, ajută circulația și întărește sistemul imunitar.

Sursa foto: Shutterstock.

 

La noapte se dă ora înapoi. Vezi cum trece România la ora de iarnă 2024!

Urmărește-ne pe Google News