Golul superb înscris din lovitură liberă directă, la meciul cu FCSB – Sepsi, scor 2-0, a dezvăluit o nouă latură, puțin cunoscută, a lui ”Mbappe”, cea de specialist de astfel de faze fixe.

Nu degeaba l-a avut idol pe dinamovistul Claudiu Niculescu, poreclit ”Lunetistul” pentru precizia loviturilor libere. Coman, 20 de ani, a copiat mișcările lui Niculescu. 

”Biomecanică incredibilă a lovirii balonului”

Primul care l-a remarcat pe Coman pentru potențialul său de executant de lovituri libere a fost Florin Răducioiu.

”Îi prevăd o carieră frumoasă la club și la echipa națională. Are stilul lui Adi Ilie. Plus o biomecanică incredibilă a lovirii balonului. Veți vedea asta, la loviturile libere”, declara, în mai 2017, Florin Răduciou, antrenorul care l-a șlefuit la loturile de juniori ale României (AICI, detalii).

”Exersez loviturile libere la antrenamente. Mister (n.r. – Nicolae Dică) mă pună să bat loviturile libere. Azi am luat mingea să bat și iată că am reușit să înscriu. Sunt relaxat, mă simt din ce în ce mai bine și intru pe teren să-mi ajut echipa de fiecare dată.

Gazonul a fost foarte slab, ați văzut cum sărea mingea! Ne bucurăm că am reușit să câștigăm în fața unei echipe foarte experimentate”, a declarat, duminică seară, Florinel Coman, la Look TV.

Urmărește-ne pe Google News