Tiberiu a venit însoțit de fratele său, Alin Uhlmann Ușeriu, care l-a ajutat să își revină după perioada petrecută în spatele gratiilor și l-a implicat activ în asociația Tășuleasa Social, cunoscută pentru proiectele sale de protejare a mediului și din domeniul social.
Tiberiu Ușeriu s-a declarat onorat de premiul de excelență primit atât anul trecut, cât și anul acesta, și spune că, la fel ca în 2016, o parte din bani îi va folosi pentru viitorul său proiect, iar o alta va fi donată unui tânăr sportiv, pentru a-l ajuta să își împlinească visurile.
Tibi spune că este mândru de cel care a ajuns să fie, la cei 43 ani, și că se bucură dacă poate inspira și pe alții să își accepte trecutul și să facă o schimbare în viața lor.
“Povestea e să îți atingi scopul în viață”
„Nu vreau să promovez „Alergați”, „Mergeți la competiții de anduranță” sau faceți ceea ce fac eu. Nu, povestea este alta, povestea este să îți atingi scopul în viață, să îți atingi visurile pe care le ai și să schimbi ceva dacă ai de schimbat. Dacă nu, cred că fiecare își alege drumul în viață. (…) Cred că trecutul meu m-a adus aici, unde sunt și sunt mândru în acest moment de ceea ce sunt acum. (…) Să nu credeți că particip la competițiile astea ca să îmblânzesc demoni. Nu, particip ca să mă îmblânzesc pe mine, să-mi satisfac eu ceea ce îmi doresc în primul rând, după care cred că, dacă pot să inspir, la fel mă bucur foarte mult”, a declarat Ușeriu.
În zilele următoare, Tiberiu Ușeriu urmează să revină la activitatea depusă în cadrul Asociației Tășuleasa Social, care pregătește o amplă acțiune de împădurire în data de 1 aprilie.
Ca planuri de viitor, sportivul amator Tibi Ușeriu se gândește să abordeze, anul acesta, o competiție în deșert, urmată, în septembrie, de o nouă participare la competiția Turul giganților.
În ceea ce privește maratonul 6633 Arctic Ultra, Tibi nu exclude o revenire în următorii ani, mai ales că, începând din 2018, traseul se va schimba, iar condițiile vor fi mai grele, ceea ce, recunoaște bistrițeanul, este o tentație în plus.