• Decizia venită de la TAS nu este executorie. Trebuie ca Federația Internațională de Gimnastică să ia act și să anunțe noul clasament, notează GSP.

„Cu un ochi râdem, cu unul plângem. În urma memoriilor făcute la TAS de FRG și COSR, Tribunalul de Arbitraj al Sportului a decis ca medalia de bronz să revină Anei Maria Bărbosu”, a transmis Federația Română de Gimnastică, într-un comunicat.

Memoriul depus de FRG şi Sabrina Maneca Voinea a fost însă respins.

În cazul Anei Bărbosu, Federația Română de Gimnastică comunică dispozitivele ședinței TAS:

1.⁠ ⁠Cererea înregistrată de către Ana Maria Bărbosu este parțial admisă.
2.⁠ ⁠⁠Contestația formulată de către Jordan Chiles a fost depusă peste termenul de 1 minut prevăzut de art. 8.5 din Regulamentul Tehnic FIG și este determinată ca fiind fără efect.
3.⁠ ⁠⁠Scorul inițial de 13.666 acordat atletei Jordan Chiles în finală este reinstituit.
4.⁠ ⁠⁠Federația Internațională de Gimnastică va determina clasamentul finalei și va acorda medaliile în concordanță cu decizia de mai sus.
5.⁠ ⁠⁠Alte solicitări sunt respinse.

Scandalul medaliei olimpice

Gimnastele Ana Maria Bărbosu (18 ani) și Sabrina Voinea (17 ani) au mers la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane (TAS) în încercarea de a-și face dreptate, după rezultatele finalei din proba de sol, de la Jocurile Olimpice.

Sâmbătă, 10 august, au avut loc audierile la TAS și au durat 7 ore.

Ana Maria Bărbosu a terminat pe 4 în finala la sol de la Jocurile Olimpice, iar Sabrina a fost pe 5, cu nota 13.700, aceeași pe care a avut-o și Ana Maria.

Ana Maria Bărbosu a avut bronzul pentru 30 de secunde, dar juriul a acceptat contestația americancei Jordan Chiles, căreia i-au mărit nota și au urcat-o peste româncă.

Sabrina Voinea a fost depunctată din cauza unor imagini văzute din unghiuri incorecte de către arbitri, care au arătat că ar fi depășit covorul în timpul exercițiului.

Sabrina, stafful ei, federația și COSR susțin că aceasta e imaginea care dovedește că nu a călcat în afara covorului.

Federația Română de Gimnastică a cerut la TAS 3 medalii de bronz: una pentru Ana Maria Bărbosu, una pentru Sabrina Voinea și una pentru Jordan Chiles, notează GSP.

Urmărește-ne pe Google News