„Am fost atât de fericit să văd copilul eliberat. Mai târziu în acea zi, atunci am aflat că era bolnav, nimeni nu știa asta. Am sărit în sus și în jos … Au ieșit câteva lucruri bune din această călătorie”, a declarat Rodman în timpul interviului.
Warmbier, care a fost eliberat în aceeași zi în care Rodman a sosit în Coreea de Nord pentru o vizită scurtă, a fost trimis înapoi în S.U.A. în comă, iar câteva zile mai târziu a murit.
Chris Volo, agentul lui Rodman care l-a însoțit atlet în călătoria sa în Coreea de Nord, a spus că, înainte de a merge, „am cerut în numele lui Dennis eliberarea lui Otto de trei ori”. ”Știu că vizita noastră acolo a avut de-a face cu elibertarea pentru că atunci când organizam vizita și m-am întțlnit cu delegații lor de aici am vorbit despre Otto Warmbier. Șe-am spus că avem nevoie de un semn de bună-credință dacă vom continua să avem ceva relații în continuare. Ei au spus că au înțeles”.
În ciuda convingerii lui Rodman că are de-a face cu eliberarea lui Warmbier, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că Rodman nu are nicio legătură, iar tatăl studentului a spus că „Dennis Rodman nu are nimic de-a face cu revenirea lui Otto în Statele Unite”.
Rodman a spus că transmite condoleanțe și ”dragoste” familiei lui Warmbier, adăugând că „nu știam că era bolnav”.
Fostul jucător din NBA spune că nu s-a întâlnit cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, în timpul celei mai recente vizite. „Dățile trecute de-am întâlnit. „Cred că vizitele mele în Coreea de Nord au mai mult legătură cu sportul. Nu este vorba despre încercarea de a elibera oamenii. Nu au niciun scop politic. Eu încerc să vad dacă pot să duc sportul în Coreea de Nord”, a spus Rodman.
Coreea de Nord s-a modernizat
Dennis Rodman a vorbit și despre felul în care s-a schimbat Coreea de Nord de când a făcut prima vizită acolo. ”Am văzut multe schimbări, inclusiv faptul că este atât de modernizat acum. Când te duci acolo și auzi radioul și … oamenii vorbesc. Acum sunt atât de fericiți, pentru că trăiesc din nou într-o țară civilizată”, a mai spus baschetbalistul.
El a mai spus că lumea privește Coreea de Nord dintr-o perspectivă greșită. ”oamenii nu văd partea bună a acestei țări. Este ca și când ai merge în Asia sau în Istanbul, Turcia, este cam la fel. Știi că vei vedea sărăcie, vei vedea oameni care nu o duc așa de bine”.
Despre Kim Jong-un, pe care Rodman îl numește prieten, spune că ”oameni nu îl văd ca pe un tip prietenos”, dar dacă ”vorbești cu el, descoperi o parte diferită a sa”. Fostul star NBA a povestit că a cântat karaoche și a călărit alături de dictator.
”Politica este partea lui proastă. Dar dacă încercăm să găsim o soluție, doar să deschidem o ușă…”, a spus sportivul care a adpăugat că el crede că ”dacă Donald Trump ar avea o șansă” ar zbura în Coreea de Nord ”și ar încerca să facă pace”.
Dennis Rodman, care se identifică ca un susținător al Trump, i-a cerut președintelui să se alăture demersului său de a face pace cu Coreea de Nord.