„Sunt mai multe direcţii pe care lucrăm în zona de integritate. În primul rând, putem spune că avem o colaborare foarte bună cu cei mai importanţi parteneri din industria de betting din România. Apoi avem o colaborare foarte bună cu instituţiile statului care au alte resurse la dispoziţie pentru a putea să ne sprijine în acest demers. O a treia direcţie pe care o utilizăm este aceea de a-i face pe jucători şi oficiali să înţeleagă că nu pot paria. Iar a patra direcţie este legată de direcţia de responsabilitate pe care o avem faţă de toţi jucătorii de pariuri”, a spus Răzvan Burleanu într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.
Și a continuat: „Toate anchetele care au fost în desfăşurare până acum confirmă faptul că ne interesează să avem un fotbal marcat de integritate. Departamentul de integritate anchetează foarte multe cazuri la nivelul fotbalului. Din păcate, nu vă putem împărtăşi care sunt cazurile şi în ce faze de derulare se află”.
El a subliniat că există o colaborare cu organele statului și că la nivelul Ligii I poate vorbi doar despre cazul lui Cosmin Achim, legitimat până de curând la Petrolul Ploieşti, anchetat de Departamentul de integritate cu privire la implicarea sa în pariuri sportive.
Burleanu a menționat că nu înseamnă că dacă s-a deschis o anchetă, cineva trebuie să fie obligatoriu vinovat.
„Nu vă pot spune câţi jucători din Liga I sunt anchetaţi în acest moment. În momentul de faţă vorbim doar de cazul Achim. Alte cazuri pe care le monitorizăm sunt în analiza Departamentului de integritate. Dar acest lucru nu înseamnă mai multe cazuri pe care ne canalizăm astăzi faţă de anul trecut. Este un efort constant al departamentului de integritate, uneori este posibil să ai şi alerte false. Obiectivul nostru este să mergem să ne documentăm şi să vedem dacă se probează sau nu”, a mai punctat el.