In Giulesti va avea loc, astazi, un derby trist. Raniti in orgoliu de vesnica rivala, Steaua, rapidistii si dinamovistii se vor lupta intre ei pentru a-si dovedi ca macar in competitia interna mai au un cuvant de spus.

“Ne luptam sa terminam cat mai sus. Titlul este departe de noi, nu prea mai avem cum sa ne gandim la el in acest moment. Avem sase puncte distanta fata de Steaua, nu fata de Vaslui”, s-a lamentat presedintele executiv al clubului Rapid, Dinu Gheorghe. In schimb, tehnicianul “feroviarilor”, Razvan Lucescu, face calcule. “Daca reusim sa castigam meciurile directe cu Dinamo si Steaua, plus restanta pe care o mai avem cu Otelul, eu cred sincer ca mai putem spera la titlu”, s-a incurajat singur antrenorul care a facut istorie cu Rapidul in Europa.

Problema este ca in meciul de astazi Razvan Lucescu nu va putea alinia formula-standard. Langa Maldarasanu, accidentat inca de la inceputul sezonului, vor lua loc in tribuna golgeterul Buga (intindere musculara) si Nicolae Constantin (suspendat). In plus, portarul Daniel Coman este in pericol sa piarda derby-ul cu Dinamo, el acuzand dureri mari la coapsa stanga. Nu e mai putin adevarat ca si de la Dinamo vor lipsi mai multi jucatori. Florin Bratu a fost trimis la echipa-satelit si amendat pentru ca nu a vrut sa intre pe teren la meciul cu Steaua, Andrei Margaritescu sta pe margine, asteptand totodata sa fie si amendat, dupa ce a vazut “rosu” in acelasi joc, Pulhac este accidentat, iar Galamaz suspendat pentru cumul de cartonase galbene.

Vestea buna pentru dinamovisti este ca Stefan Grigorie, care si-a spart capul la un duel aerian cu stelistul Nesu, va putea evolua sub Grant. “Jocul cu Rapid e unul special, pentru ca are o miza deosebita si poate decide campionatul”, a precizat, ieri, antrenorul principal al “cainilor”, Florin Marin.

De altfel, conducatorii gruparii din sos. Stefan cel Mare au anuntat ca, in cazul unui succes cu Rapid, isi vor recompensa jucatorii cu cate 7.500 de dolari, suma in care intra si primele pentru cele patru puncte obtinute cu FCM Bacau (1-0, in deplasare) si Steaua (1-1, acasa).

Rapid – Dinamo

ora 21.45, in direct la TVR 1

Rapid: D. Coman (Minca) – M. Constantin, Maftei, Rada – Badoi, R. Stancu, Pancu, I. Stancu – D. Niculae, V. Moldovan, Burdujan. Antrenor: Razvan Lucescu

Dinamo: Gaev (Cr. Munteanu) – Mihut, Curt, Moti, Florea – Fl. Petre, Alexa, Zicu, Grigorie – Danciulescu, Cl. Niculescu. Antrenor: Florin Marin

Arbitri: Herbert Fandel – Mike Pickel, Wezel Volker (toti din Germania)

Urmărește-ne pe Google News